Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. veljače 2021.

Zelene županije: Istarska i Virovitičko-podravska županija, trenutno imaju najmanju incidenciju korona virusa u Hrvatskoj

Prema podacima koje je donio Jutarnji list, Istarska i Virovitičko-podravska županija, trenutno imaju najmanju incidenciju korona virusa u Hrvatskoj. Istarska bilježi 15,3, a Virovitičko-podravska 21,7.O tome piše Jutarnji lis tu tekstu koji se može vidjeti OVDJE.

Čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je u subotu da su trenutno epidemiološke brojke u Hrvatskoj dobre, ali i da se ne smijemo zanositi idejom da je virus nestao.

– Naš cilj je spustiti te brojke toliko da možemo reći da je sve pod kontrolom i da se pripremamo za ono razdoblje godine koje je za hrvatsko gospodarstvo ključno, a to je turistička sezona – rekao je Božinović u emisiji “Intervju tjedna” Hrvatskog radija.

Šef Stožera najavio je mogućnost lokalnog popuštanja mjera. Za to je pak preduvjet da se postojeći propis izmijeni tako da županijski stožeri više na svom području neće smjeti donositi samo strože mjere – primjerice, privremene zabrane okupljanja, svadbi ili rada škola, nego da će ubuduće uz suglasnost Nacionalnog stožera moći odlučivati i o ukidanju ili ublažavanju nekih protuepidemijskih mjera.

– Mislim da ćemo ići u tom smjeru (lokalnog pristupa, nap. a.), ovaj put prije sezone. Ne mogu reći kada, ali to po meni nije pitanje hoćemo li nego kada ćemo odlučiti ići u tom smjeru – rekao je. (www.jutarnji.hr)

Share Button