Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom
Kuharica „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“ projekt je Virovitičko-podravske županije koji otkriva slatke i slane tajne Županije i njenih najpoznatijih restorana. U kuharici ćete pronaći razne domaće tradicionalne specijalitete poput kašnjaka, prgica, granadir marša, dizanice i supite, ali i recepte karakteristične za određena područja županije, kao što su sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, kruh s koprivom te krempita od batata.
Kuharicu su osmislili djelatnici Virovitičko-podravske županije, a koja je uz pomoć Sanje Mijac i Matije Turkalja pretvorena u vrhunski gastro uradak tradicionalnih hrvatskih recepata. Osim samog promicanja vrijednosti jednog kraja, cilj projekta je i da čitatelji preko recepata i fotografija osjete toplinu, okuse i mirise slavonskog i podravskog stola.
U izradi kuharice sudjelovali su restorani Zlatni Klas Otrovanec, Višnjica, Ribička klet iz Križnice, Planinarski dom Jankovac i Udruga kuhara Grada Orahovice. Za fotografiju su bili zaduženi Matija Turkalj i Sanja Mijac, poznata kao i autorica bloga Domaćica, stilistica za hranu bila je Sanja Mijac, dok je dizajn i pripremu odradila agencija Manasteriotti∞Marić.