Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. rujna 2006.

Održana svečanost u obnovljenoj školi u Špišić Bukovici

Uz prigodni kulturno umjetnički program, danas je u Špišić Bukovici, u nazočnosti mnogobrojnih uglednika, održana svečanost povodom početka školske godine u obnovljenoj školskoj zgradi Osnovne škole Augusta Cesarca. Naime, Virovitičko – podravska županija uložila je 360.000,00 kuna(290.000,00 kn vlastitih sredstava i 70.000,00 kn decentraliziranih sredstava) za obnovu fasade i krovišta na staroj zgradi OŠ August Cesarec.

Na istoj zgradi (izgrađena je 1908. godine) nisu poduzimani nikakvi zahvati od 1984. godine, pa je nakon 22. godine ovo prvo investiranje u ovo zdanje. Osim toga, školu pohađa 460 učenika, i osim toga ima uposleno 55 djelatnika. Inače, Špišić Bukovica će iduće godine proslaviti 160 godina školstva u Špišić Bukovici. Današnjoj svečanosti, uz saborske zastupnike Josipa Ðakića i Tomislava Tomića, nazočio je i župan Virovitičko – podravske županije Zvonimir Šimić, koji se obratio skupu, te djeci poželio što više petica u novoobnovljenoj školi.

Osim njega, svečanosti je nazočio i zamjenik župana Zvonimir Koić, te pročelnice, Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Bedeković, Službe za javne financije, Ankica Garaj.

Foto: I. Šemper

Share Button