Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. rujna 2006.

Ministrica Jadranka Kosor i zadruga “Zlatni vrtovi” potpisali ugovor o potpori vrijedan 150.000,00kn

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, potpisala je danas ugovor o korištenju potpore od po 150.000,00 kuna za osnivanje Braniteljskih zadruga u okviru programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih branitelja. Ugovor je potpisan sa Zadrugama s područja cijele Republike Hrvatske, njih ukupno deset, a među njima je bila i Braniteljska zadruga s područja Virovitičko – podravske županije, “Zlatni vrtovi”.

Za provedbu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece poginulih zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u 2006. godini predviđeno je ukupno 35 milijuna kuna, a u idućoj godini za njegovu provedbu predviđeno je 40 milijuna kuna. U ovoj godini će Ministarstvo financijski poduprijeti 33 braniteljske zadruge koje ispunjavaju kriterije postavljene Programom. Uključujući današnjih 10 zadruga, u ovoj godini potpore je dosad dobilo 27 zadruga branitelja. Osim toga, 21.listopada ove godine, u Splitu će se održati sajam braniteljskih zadruga u Splitu, na kojem će sudjelovati 110 zadruga branitelja.
Inače, upravo je Virovitičko – podravska županija, u ožujku ove godine potaknula osnivanje zadruga, te je na taj način prepoznala značaj ovog projekta.

Share Button