Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. rujna 2006.

Virovitičko – podravska županija bilježi najveći porast zapošljavanja u Republici Hrvatskoj

– Prema preciznim statističkim podacima, Virovitičko – podravska županija, trenutno, bilježi najveći porast zapošljavanja u odnosu na isti period prošle godine u Republici Hrvatskoj u odnosu na ostale županije. Naime, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnoj službi Virovitica, ovog je kolovoza, na području Virovitičko – podravske županije zaposlena 471osoba, što iznosi 48,1 posto više nego u kolovozu 2005. godine. Prema statistici, krajem kolovoza u Zavodu za zapošljavanje Područnoj službi Virovitica evidentirano je 8929 nezaposlenih osoba, što je 199 ili 2,2 posto manje nego u srpnju, te 524 osobe ili 5,5 posto manje nego u kolovozu 2005. godine.

U svim županijskim ispostavama evidentirana je smanjenje nezaposlenosti u odnosu na prošli mjesec: Orahovica (2,5 posto), Slatina (1,8 posto), Virovitica (2,5 posto) i Pitomača (1,6 posto). U odnosu na prošlu godinu, najviše je nezaposlenost smanjena u ispostavi Pitomača (12,7 posto), te Virovitici (6,5 posto).
Podsjetimo, trenutna nezaposlenost na području Virovitičko – podravske županije je najmanja od 2000. godine. Pozitivan trend nikako nije slučajan, već je rezultat kvalitetnog gospodarskog i ekonomskog planiranja. Riječi župana Virovitičko – podravske županije Zvonimira Šimića, o pomaku na gospodarskoj ljestvici HR županija, “volio bih da Virovitičko – podravska županija bude u zlatnoj sredini hrvatskih županija”, dovoljno govore o predstojećim ciljevima naše županije.

Share Button