Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. rujna 2006.

Župan Šimić i zamjenik Koić, na programu edukacije zaštite od kukuruzne zlatice u Terezinom Polju

Župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić i njegov zamjenik, Zvonimir Koić, boravili su u Terezinom Polju gdje se održavao prora edukacije poljoprivrednih roizvođača o mjerama integrirane zaštite kukuruza od kukuruzne zlatice. Nazočnima je prezentrana prezentacija FFS (Farmers field schools), program zaštite za područje Republike Hrvatske. Prezentaciju je vodila Jasminka Igrc Barčić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Zavod za poljoprivrednu zoologiju. U Terezinom Polju su dijeljene i diplome uspješnim polaznicima škole (FFS) koji su bili iz Virovitičko – podravske županije, Ferdinandovca i Koške. Osim toga, govorilo se i o značau procjene rizika i educiranosti proizvođača u integriranoj zaštiti kukuruza od kukuruzne zlatice (predavanje je održala Renata Bažok).

Po završetku predavanja, nazočnima se obratio župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić koji je uz dobrodošlicu u najslađu županiju, istaknuo.
– Poljoprivrednici u našoj županiji uživaju našu punu potporu. Prema tome, među prvima smo u Hrvatskoj usvojili Vodnogospodarski program, a s tim u vezi pokrenuli smo i projekt navodnjavanja Kapinci – Vaška. Pozdravljamo vašu inicijativu edukacije u borbi protiv kukuruzne zlatice i naša vrata, su za ove i slične programe, uvijek otvorena.
Osim toga, nazočne na skupu je pozdravio i domaćin, načelnik općine Lukač Ðuro Bukvić, a u ime polaznika škole, Ivan Barić.

Share Button