Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. studenoga 2006.

Slatina dobila temeljni dokument za daljnji gospodarski razvoj

Od danas je Slatina u posjedu temeljnog dokumenta za daljnji gospodarski i ini razvoj. Naime, župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić, te ravnateljica zavoda za prostorno uređenje Virovitičko – podravske županije, Jasna Baranjec Keserica, svečano su gradonačelniku Slatine, Ivanu Roštašu uručili Prostorni plan grada Slatine, dokument u kojem su sadržajne sve bitne stvari za daljnji razvoj grada Slatine.

– Ovaj dokument nam otvara prostor za gospodarski razvoj grada Slatine, za stambenu i inu izgradnju. Sada nam slijedi donošenje urbanističkog plana grada Slatine. Otklonili smo sve zapreke za razvoj grada od centra nadalje. Zahvalan sam za ovo i županu Zvonimiru Šimiću i Zavodu za prostorno uređenje Virovitičko – podravske županije – kazao je u uvodu Ivan Roštaš gradonačelnik Slatine.
Jasna Baranjec Keserica je također istaknula važnost dokumenta.
– To je temeljni dokument za grad Slatinu i osnova za sve zahvate u prostoru. Sve što se ne nalazi u Prostornom planu kao da ne vrijedi. Mogu kazati da je Prostorni plan grada Slatine usuglašen sa Strategijom razvoja Republike Hrvatske.

Potom je govorio župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić.
– Bio je to izuzetno obiman posao. Čestitam djelatnicama Zavoda za prostorno uređenje. Sada su stvorene uvjeti za daljnji gospodarski razvoj grada Slatine. Prije dvije godine grad Virovitica je svoj Prostorni plan platio 1.500.000,00 kuna, a ovaj je grad Slatinu koštao bitno manje (cifru od oko 50.000.00 kuna podcrtala je ravnateljica Zavoda Jasna Baranjec Keserica nap.a.). Na ovaj način je koalicijska vlast ispunila dano obećanje o dobivanju Prostornog plana grada Slatine. Uskoro Prostorni plan treba dobiti i grad Orahovica, te ostatak Virovitičko – podravske županije.
Na kraju konferencije za novinare gdje je Prostorni plan grada Slatine uručen gradonačelniku Roštašu, župan Šimić je zahvalio ministrici Marini Matulović Dropulić na velikoj pomoći, dok je gradonačelnik Roštaš podcrtao veliku pomoć saborskih zastupnika Josipa Ðakića i Tomislava Tomića, te pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Stjepana Mikolčića.

Share Button