Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. studenoga 2006.

Županijski centar za poduzetništvo i razvoj postati će Županijska razvojna agencija

Održana je sjednica Poglavarstva Virovitičko – podravske županije.Na sjednici je, na prijedlog Opće bolnice Virovitica, Poglavarstvo Virovitičko – podravske županije, donijelo odluku o rebalansu plana prioriteta investicijskih ulaganja i nabave medicinske opreme iz sredstava za decentralizirane funkcije za 2006. godinu. Naime, riječ je o planiranih 3.500.000,00 kuna za izradu Idejnog rješenja za izgradnju nove bolničke zgrade i adaptacije postojećih sadržaja do kraja ove godine moguće utrošiti 1.805.600.00 kuna, a preostala sredstva prenamijenjena su u okviru sredstva za investicijska ulaganja.
Usvojena je informacija o pristupu osnivanja Županijske razvojne agencije. Prema tome, Županijski centar za poduzetništvo i razvoj prerasti će u Županijsku razvojnu agenciju. Očekuje se početak rada od 1. siječnja 2007. godine. Županijska razvojna agencija pomagati će u radu županijskom partnerstvu, obavljati će istraživanja, pomagati u konzultacijama s lokalnim interesnim skupinama, pripremati strateške dokumente…

Odlučeno je i da će se na Skupštinu Virovitičko – podravske županije uputiti inicijalni prijedlog Povelje o suradnji Virovitičko – podravske županije i nevladinog i neprofitnog sektora. Osim toga, usvojena je i informacija o upisu učenika u I. razrede srednjih škola na području Virovitičko – podravske županije u školskoj godini 2006./2007., te je utvrđen Plan razminiranja za period od 2007. – 2009. godine. Osim toga, upućen je Javni poziv za korištenje sredstava namijenjenih za potporu osiguranja usjeva od mogućih šteta poljoprivrednim proizvođačima na području Virovitičko – podravske županije koji se može naći na županijskoj Internet stranici www.vpz.hr. Poziv je otvoren do 30. studenoga 2006. godine. Istodobno je donesena izmjena i dopuna plana nabave za 2006. godinu koja se odnosi na potrebne radove na srednjoškolskim i osnovnoškolskim zgradama. Istodobno je Školskom športskom savezu i Stolnoteniskom savezu, odobreno korištenje Virovitičko – podravske županije u imenu njihova naziva.

Share Button