Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. studenoga 2006.

Održano završno druženje povodom osvajanja “Zlatne povelje” ovogodišnjeg Eko Etna Hrvatska

Eko Etno Hrvatska 2006. koji je ove godine imao četvrto izdanje i na kojem je Virovitičko – podravska županija osvojila Zlatnu povelju za najbolji nastup na ovoj svake godine sve boljoj manifestaciji gdje su ovog rujna nastupili izlagači iz 14 županija, dobila je i konačan epilog. Naime, kao i svake godine, županija pobjednica sajma, organizira završno druženje, a ove godine se ono održalo u Orahovici (odmaralište Crvenog križa Osijek, Merkur), te u izletištu Jankovac.
Nazočne je pozdravio, domaćin Josip Nemec, gradonačelnik Orahovice, te Zvonimir Šimić, župan Virovitičko – podravske županije, uz kojeg je nazočio i zamjenik župana Ðuro Matovina.

Umjesto najavljenog predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića, koji se ispričao za nedolazak, zbog iznenadnih neodgodivih obveza, skupu je prisustvovao njegov savjetnik Borislav Vučković. Osim toga, sastanku u Orahovici prisustvovali su i župani Zadarske županije, Ivo Grbić, Vukovarsko – srijemske, Božo Galić, Dubrovačko – neretvanske, Mira Buconić, dok su se skupu na Jankovcu, gdje su se uzvanici neformalno družili, pridružili, župan Požeško – slavonske županije, Zdravko Ronko, te Brodsko – posavske Šimo Ðurđević.

Istodobno su skupu, između ostalih nazočili i: Dražen Kovačević pomoćnik direktora Zagrebačkog velesajma, Dijana Katica, predsjednica organizacijskog odbora Eko etno Hrvatska i predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d., Srećko Selanec, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva,… Osim njih, skupu su nazočili i predstavnici mnogobrojnih hrvatskih županija, Ministarstava, načelnici općina, gradonačelnici gradova, dopredsjednik skupštine Virovitičko – podravske županije, Boris Hlavati, te između ostalih i državni tajnik, Središnjeg državnog ureda za upravu, Antun Palarić. Zaključeno je da će se ubuduće težiti da Eko Etno Hrvatska postane izložba kao međunarodni projekt u koji će se više negoli do sada uključivati i sve hrvatske županije, resorna Ministarstva, gospodarske i obrtničke komore… Inače, župan Zvonimir Šimić još je jedno istaknuo značaj osvajanja Zlatne povelje koja je uvelike pridonijela promociji kontinentalnog turizma i turizma Virovitičko – podravske županije.

Share Button