Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. prosinca 2006.

Mađarski poduzetnici posjetili obitelj Šimanović u Čađavici

Desetak mađarskih poduzetnika u pratnji djelatnica Županijskog centra za poduzetništvo i razvoj, Nede Martić i Martine Šelimber, posjetili su “Obiteljsko gospodarstvo Šimanović” u Čačincima. Obitelj Šimanović, supružnici Snježana i Tomislav, te sinovi Hrvoje i Tomislav, proizvodi, za sada samo za hrvatsko tržite, proizvode od kozjeg mlijeka, od kojih je svakako najpoznatiji izuzetno kvalitetan kozji sir. Mađarski poduzetnici s oduševljenjem su kušali kozji sir, a u doglednoj budućnosti moguć je i značajniji plasman sira na mađarsko tržište upravo uz pomoć mađarskih poduzetnika koji su, inače ovom prigodom govorili i o programu INTERREG.

Inicijativa INTERREG je pokrenuta 1990. godine s ciljem razvijanja prekogranične suradnja između pograničnih područja na unutarnjim i vanjskim granicama EU koje su radi svojeg geografskog položaja u nezavidnom položaju i često izolirane od glavnih ekonomskih središta u zemlji.
Zemlje članice EU financiraju svoje sudjelovanje u inicijativi INTERREG iz Europskog fonda za regionalni razvoj i iz vlastitih sredstava. Zemlje koje nisu članice Europske unije financiraju svoje sudjelovanje u ovoj inicijativi iz vlastitih sredstava i/ili, ukoliko je to odobreno od strane EK iz programa pomoći EU.

Share Button