Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. prosinca 2006.

Potpisana Povelja o suradnji Virovitičko – podravske županije i Nevladinog, neprofitnog sektora

Na posljednjoj je sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije, usvojena odluka o prihvaćanju Povelje o suradnji Virovitičko – podravske županije i Nevladinog, neprofitnog sektora kojom se unapređuje suradnja lokalnih institucija, vlasti i civilnog sektora. Tim povodom, u organizaciji OESS-a misije Hrvatska, održan je prigodni domjenak na kojem su Povelju potpisali župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić, te Desa Kolesarić u ime S.O.S. telefona.
Nakon potpisivanja kojem su uz župana nazočili i njegovi zamjenici, Zvonimir Koić i Ðuro Matovina, te tajnik županijske Skupštine Ivan Horvat, Desa Kolesarić je izjavila.
– Suradnje vlasti i nevladinih organizacija je preduvjet uopće za naše društvo da što bolje i prije dođe do razvoja civilnog sektora. Ova povelja pokazuje dobar i jasan stav bez obzira na trenutne političke opcije. Uspostavom ove povelje koja daje okvire za ovu suradnju koja se dotiče i financiranja projekata i projektnih prijedloga, umnogome će nam biti olakšano djelovanje. Drago mi je što je Skupština prihvatila Povelju i jer je i župan Zvonimir Šimić bio iznimno kooperativan.

Osim toga, župan Zvonimir Šimić je kazao.
– Posebna mi je čast i zadovoljstvo što sam imao prigodu raditi s ovim udrugama. Potpisivanje Povelje od velikog je interesa za društvo. Veseli me potpisivanje povelje jer smo pokazali i dokazali da možemo bolje i da zbog toga možemo daleko više napredovati. Ovakva Povelja osigurava da neprofitne udruge budu neovisne od politike i to je dobar put, put koji pokazuje da smo sazrelo demokratsko društvo i gdje postoji oblik tolerancije i to je jedini ispravni put. U konačnici, vjerujem da će podariti bolji i ugodniji život u našoj sredini. Povodom božićnih blagdana svima vama čestit Božić da ih provedete u krugu ljudi i veselju te da vam 2007. godina bude uspješna i sretna i da vam se ostvare sva poslovna i privatna očekivanja u novoj godini.

Share Button