Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. siječnja 2007.

Ne dolazim po vlast i privilegije, već dolazim služiti građanima Virovitičko – podravske županije

Vijećnicima se zahvaljujem na izboru za župana i izvješćujem ovu Skupštinu da svoj mandat stavljam u mirovanje. Vijećnicima županijske Skupštine zahvaljujem se na izboru za župana Virovitičko – podravske županije. Povjerenje koje ste mi ukazali za mene znači čast, a još više veliku obavezu. Još veću obavezu osjećam prema biračima, koji su mi na izborima prije više od godinu i pol dali svoj glas. Skoro cijeli svoj radni vijek proveo sam na vrlo odgovornom radu liječnika specijaliste kirurga i petnaest godina uspješno vodim najveći odjel pri Općoj bolnici Virovitica.

Moja volja, radne navike i dosadašnji rezultati, u obavljanju izrazito odgovornih funkcija, daju mi sigurnost da ću i poslove župana jednako tako odgovorno i uspješno obavljati na dobrobit ove županije i svih njezinih žitelja. Izborni slogan liste koju sam nosio, glasio je: “Odlučno u razvoj i zapošljavanje”. Taj program je u 2006. godini počeo davati prve, i to vrlo dobre rezultate. I on je program svih stranaka vladajuće koalicije. Provođenje tog programa je i dalje moj put prema žiteljima ove županije.

Osnovne smjernice mog djelovanja kao župana biti će: nastavak i daljnji razvoj dobre suradnje s državnim tijelima, Vladom Republike Hrvatske i njezinim ministarstvima. Suradnja s jedinicama lokalne samouprave, općinama i gradovima, kao glavnim nosiocima svekolikog razvoja. Napor na povećanju učinkovitosti djelovanja pravnih i drugih tijela Županije i njihovu dostupnost građanima. Imat ću korektan i profesionalan odnos prema svim političkim čimbenicima u smislu otvorenosti prema kvalitetnim idejama i programima. Transparentnost rada županije u svim segmentima. Nastavak realizacije započetih projekata i projekata iz strategija razvoja. I na kraju, ne dolazim po vlast i privilegije, već dolazim služiti građanima ove županije.

Fotografije: Virovitica Online

Share Button