Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. siječnja 2007.

The Talltones oduševili Kazalište Virovitica

U Kazalištu Virovitica, u okviru kulturnih popratnih programa 12. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2007., održan program «Pozdrav iz Austrije» u kojem su sudjelovali učenice Osnovne glazbene škole «Jan Vlašimsky» i jazz trio «The Talltones».
Gostima i publici su se obratili župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić i direktor Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu i savjetnik za trgovinske odnose pri Veleposlanstvu Republike Austrije u Zagrebu dr. Peter Hasslacher. Osim njih, ovom vrijednom događaju nazočili su između ostalih i: zamjenici župana Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić i Zvonimir Koić, gradonačelnik Virovitice, Zvonko Kožnjak, poslovni tajnik HGK pri Županijskoj komori Virovitica, Milan Vanđura, predsjednik Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije, Nikica Krpan, direktor iste, Josip Mikolčić,…

Učenici glazbene škole koji su nazočili programu, izveli su skladbe austrijskih autora i austrijske narodne pjesme od drevnih tradicijskih napjeva, preko klasicizma do romantizma.
Prava poslastica ne samo ove večeri i «Viroexpa» bio je nastup jazz trija «The Talltones» – Stefana Gferrera na kontrabasu, Primusa Sittera na električnoj gitari i Riche Klammera na trubi. Riječ je o afirmiranim suvremenima austrijskim glazbenicima koji se bave pop i jazz glazbom pod motom «izraziti grubo s ljubavlju». Publika je uživala u jazz obradama rock klasika poput Jima Hendrixa, Beatlesa. Toma Weitsa, Creadens Clearwater Revivala, Ray Charlesa i mnogih drugih.

Share Button