Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. siječnja 2007.

Župan dr. Stjepan Feketić primio u radni posjet veleposlanik NR Kine u RH, Wu Zhenglonga

Kineska delegacija, koju je predvodio veleposlanik NR Kine, Wu Zhenglong, posjetila je Virovitičko – podravsku županiju. Delegaciju je u radnom posjetu, primio dr. Stjepan Feketić, župan Virovitičko – podravske županije. Prigodom posjete, župan, dr. Stjepan Feketić koji je između ostalog istaknuo:

– Izražavam vam dobrodošlicu u Virovitičko – podravsku županiju, ali i na sajam Viroexpo, koji je počeo vrlo skromno, ali koji se stalno razvija i usprkos krizi sajmova koja vlada, uspio se etablirati u ovom dijelu Europe. Želim vam čestitati na uspješnom gospodarskom rastu.
Veleposlanik NR Kine, Wu Zhenglong je kazao sljedeće:

– Od 12. sajmova Viroexpo, NR Kina je sudjelovala na četiri. Želimo surađivati s vama. Iako je u posljednja dva desetljeća, NR Kina, ostvarila veliki napredak, mi smo još uvijek zemlja u razvoju. Zainteresirani smo za dolazak u Virovitičko – podravsku županiju. Znamo vaše prednosti, znamo da je ovo Županija koja je bogata šumom, da ovdje postoje firme koje su u svom prostoru djelovanja među vodećima u Hrvatskoj (keramika, šećer, duhan, drvna industrija). Svi oblici suradnje s vama su otvoreni.

Župan dr. Stjepan Feketić, upoznao je kineskog veleposlanika o odnosu uvoza i izvoza u Virovitičko – podravskoj županije, odnosno o tome koliko je izvoz veći u odnosu na uvoz, te da je taj rezultat “jako teško stvoriti”.

– Imamo određen postotak nezaposlenih, a korijeni tog problema sežu iz naše početne tranzicije, ali i propadanja dijela, prvenstveno proizvodnih djelatnosti. Ulažemo mnoge napore u otvaranje tzv. “poduzetničkih zona”, gdje smo zainteresirani za domaće i strane investitore, nova radna mjesta, koja će poboljšati uvjete življenja. Statistika za 2006. godinu, govori da smo ostvarili dobar privredni ciklus s dobrim početnim rezultatima u povećanju zaposlenosti, povećanju dohotka tvrtki, te prosječno isplaćenom neto osobnom dohotku, te smo većim dijelom nadoknadili zaostatak koji smo u tom pogledu imali na ostatak RH. Zahvalan sam vam što imate želju za suradnjom, što nam želite pomoći i nadam se da će naša suradnja biti na obostranu korist.

Fotografije: Virovitica Online

Share Button