Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. siječnja 2007.

Grad Virovitica, općine Zdenci i Voćin zabunom ispušteni, štete od nepogoda uskoro u obradi

Na ime Virovitičko – podravske županije, odnosno Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, stigao je dopis Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda u kojem između ostalog stoji:
” Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Virovitičko – podravske županije, pravilno je prijavilo, pridržavajući se svih zakonom određenih rokova, nastanak više šteta počinjenih elementarnim nepogodama tijekom 2006. godine. Prijavljen je nastanak šteta počinjenih od tuče 24. svibnja 2006. godine, na području Grada Virovitice, te općina: Lukač, Špišić Bukovica i Voćin, nastanak šteta počinjenih od naplavina 19. lipnja 2006.godine na području Grada Slatine, te općina: Suhopolje, Gradina, Čađavica, Nova Bukovica, Crnac, Sopje, Mikleuš, Lukač, Čačinci i Špišić Bukovica, te ponovno nastanak štete od naplavina počinjenih 29. lipnja 2006. godine na području Grada Virovitice te općina Zdenci i Voćin.
Uvidom u dokumentaciju, vidljivo je da je šteta od naplavina nastala 29. lipnja 2006. godine na području Grada Virovitice, te općina Zdenci i Voćin, zabunom ispuštena iz obrade prilikom potvrde šteta nadležnog ministarstva za potvrdu istih, uslijed prijavljivanja dva puta nastanak štete od naplavina.
S obzirom na navedeno, štete nastale od naplavina 29. lipnja 2006. godine, na području Grada Virovitice, te općina Zdenci i Voćin, nakon obrade, biti će predložena za dodjelu pomoći na idućoj sjednici”.

Share Button