Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. siječnja 2007.

Župan dr. Stjepan Feketić i zamjenik Zvonimir Koić posjetili općinu Lukač

Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik, Zvonimir Koić, posjetili su načelnika općine Lukač, Ðuru Bukvića i predsjednika Vijeća Lukača, Franju Kostelca. U radnom posjetu, župan Feketić i zamjenik Koić, upoznali su se s aktivnostima koje se provode i koje se planiraju u narednom razdoblju, te iskazali zadovoljstvo s do sada učinjenim na području općine Lukač.

Tom prigodom, načelnik Ðuro Bukvić je županijskim čelnicima naglasio zadovoljstvo jer je posjeta Lukaču dokaz da je Županiji stalo do projekata na kojima se radi na području općine Lukač. Govorio je o skoroj plinofikaciji općine Lukač, investiciji vrijednoj između 4 i 5 milijuna kuna, koja je dogovorena s virovitičkom tvrtkom Virkom. Govoreno je i o industrijskoj zoni Brezik, gdje bi se trebalo zaposliti 200 osoba, te nizu ostalih procesa koji će vidno poboljšati kvalitetu i uvjete života u općini Lukač. Govorio je i o problemu divljeg odlagališta Ribina, odnosno o njegovom saniranju, potom o predispozicijama općine Lukač u pogledu turizma, gdje je naglasak dan na rijeku Dravu i lovni turizam. Podcrtano je kako će općina Lukač za godinu i pol, proporcionalno, zasigurno biti među najvećim proizvođačima mlijeka u Hrvatskoj, a već danas taj primat drži na području Virovitičko – podravske. Župan dr. Stjepan Feketić i njegov zamjenik Zvonimir Koić, na taj su se način upoznali s aktivnostima na području općine Lukač gdje djeluju šest iznimno jaka gospodarska subjekta, Romić promet, Prajo & company, Obitelj Bambo, Zea, Šafran i Stolarija Samardžija.

Osim toga, župan Stjepan Feketić, naglasio je kako je buduća Industrijske zone Brezik na odličnoj lokaciji, te da općina ima dobre programe koji će je voditi prema napretku, ali i da, niti jedan privredni razvoj nije došao za godinu ili dvije, već je to proces koji traje. Naglasio je i zadovoljstvo jer postoje programi za rješavanje nezaposlenosti, a osim toga, naglasio je i zadovoljstvo jer se poljoprivrednici sve više okreću intenzivnijim i dohodovnijim poljoprivrednim kulturama.
U idućih mjesec dana, župan dr. Stjepan Feketić, obići će i ostale općine i gradove s područja Virovitičko – podravske županije, a o tome je kazao:
– U cilju što boljeg obavljanje poslova župana u idućih mjesec dana, obići ću sa svojim suradnicima, sve naše općine i gradove na području Virovitičko – podravske županije. Biti će to radni posjeti na kojima ćemo se s čelnicima općina i gradova, upoznati s programima koje određene jedinice Lokalne samouprave provode, bitnim programima oko zapošljavanje koji se provode, oko otvaranja industrijskim zona, programima oko izrada komunalne infrastrukture i svom drugom problematikom kojom se pojedina jedinica Lokalne samouprave bavi. Tu ćemo procijeniti i ulogu Županije u svim tim programima. Nakon što se upoznamo s jedinicama Lokalne samouprave, zajedno će se s županijom ti programi moći obavljati- Mi ćemo biti transmisija prema nadležnim Ministarstvima i Vladi Republike Hrvatske.

Share Button