Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. veljače 2007.

Ante Todorić: Konzum planira otkupljivati voće i povrće u vrijednosti 100 milijuna kuna po godini

Ante Todorić, stariji sin vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića, posjetio je danas Virovitičko – podravsku županiju gdje se susreo s čelnim ljudima Županije, Grada Virovitice te predstavnicima proizvođača voća i povrća s prostora Virovitičko – podravske županije. Tom prigodom Ante Todorić održao je radni sastanak na kojemu je načelno dogovoreno sklapanje strateškog partnerstva između tvrtke Konzum i poljoprivredne proizvodnje s područja Virovitičko – podravske županije.
– Zacrtali smo, da ćemo u narednim godinama otkupljivati voće i povrće s prostora Virovitičko-podravske županije u vrijednosti 100 milijuna kuna po godini. Za ostvarenje ovog projekta prvo trebamo stvoriti preduvjete kao što je investiranje u infrastrukturu i edukaciju proizvođača – rekao je Ante Todorić i najavio početak rada stručnjaka na investiranju i dogovoru s nadležnim ministarstvima koja bi trebala dati podršku ostvarenju navedenih planova.
“Cilj suradnje”, prema Todorićevim riječima je, “da roba iz Virovitičko-podravske županije završi na policama Konzuma diljem Hrvatske ali i da se izveze izvan granica države.
– Konzum bi postao epicentar otkupa voća i povrća ovoga kraja i bio bi nositelj do 20 – 30% otkupa u Virovitičko-podravskoj županiji . Cilj je da 20% proizvodnje ide preko Konzuma i to možemo jamčiti. Ukupna proizvodnja u ovom dijelu Hrvatske može preći više od pola milijarde kuna ako se uzme dugoročni plan. To bi značilo da bi dnevno desetak kamiona odvozilo povrće iz ovog kraja – zaključio je Ante Todorić.

Fotografije: www.virovitica.info

Share Button