Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. veljače 2007.

Županijski čelnici u općini Zdenci, petak rezerviran za Čađavicu

Župan Virovitičko – podravski dr. Stjepan Feketić i dožupan Zvonimir Koić, posjetili su jednu od najmanjih općina na području županije, općinu Zdenci, u kojoj su ih dočekali načelnik Mato Barukčić i dopredsjednik općinskog Vijeća Darko Čiš. Načelnik Barukčić je u jednosatnom radnom sastanku, prezentirao je općinu kroz mjere potpore poduzetništvu, socijalne programe, javne radove,… Napomenuo je i dvije potpisane povelje o suradnji sa susjednom BiH, te Republikom Slovačkom, govorio je o pronatalitetnoj politici, općinskim mjerama koje bi mlade ljude trebale zadržati na selu. Prošle godine nerealizirani su ostali projekti vodoopskrbe i katastarske izmjere, kojima je u ovoj godini dan prioritet, potom izgradnja kanalizacijskog sustava, te stavljanja u funkciju depoa lijekova.
Župan Feketić i dožupan Koić, pohvalno su se izrazili o prezentiranim projektima i organizaciji rada, te konstatirali kako će županija podržati razvojne projekte u izgradnji vodovodne mreže i katastarske izmjere, uz dužno poštovanje svih nastojanja u razvoju općine Zdenci.

Vezano uz razgovor o zdravstvenoj zaštiti, župan dr. Stjepan Feketić dao je obećanje za otvaranju depoa lijekova, i najavio novu organizaciju u pružanju specijalističkih usluga u Županijskoj bolnici u Virovitici, kojima će se bitno poboljšati odnos prema pacijentima iz rubnih dijelova županije. Županijski čelnici će se također maksimalno angažirati da u ovoj godini općina Zdenci dobije pripadajuća sredstva koje RH izdvaja za ujednačeni razvoj Jedinica lokalne samouprave, a i ubuduće će sufinancirati i organizaciju kiparske kolonije.
Načelnik Barukčić naglasio je da je dr. Stjepan Feketić, prvi župan koji je došao u radni posjet općini Zdenci, a znak je to buduće dobre i kvalitetne suradnje u korist kako općine Zdenci, tako i cijele županije. Do sada je župan dr. Stjepan Feketić sa svojim suradnicima posjetio općine Lukač, Sopje, Pitomaču, Čačince i Zdence, te Grad Orahovicu. U petak 9. veljače župan će s početkom od 10 sati, u radnom posjetu obići općinu Čađavica. (gj)

Snimila: Gordana Jajčanin (Radio Orahovica)

Share Button