Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. veljače 2007.

Osnovana Šumarska savjetodavna služba, za VPŽ zadužena Podružnica Osijek

S radom je nakon osnivanja i ustrojavanja 2006. godine, započela Šumarska savjetodavna služba. Sjedište je u Zagrebu (Avenija Većeslava Holjevca 20), a predviđeno je da Šumarska savjetodavna služba obavlja javne ovlasti koje je do sada obavljalo državno poduzeće Hrvatske šume d.o.o., a to su:
– na zahtjev šumoposjednika obavljanje doznake stabala, te izdavanje odobrenja za sječu; obilježavanje šumskih proizvoda i izdavanje povratnica za iste; vođenje evidencije prometa drvom i radova izvršenih u šumama šumoposjednika; praćenje i izvješćivanje nadležnih tijela o zdravstvenom stanju tih šuma, pojavi štetnih organizama i šumskim požarima; praćenje izvršenja radova biološke obnove predviđene planovima, te raspodjelu sredstava iz naknade za općekorisne funkcije šuma, namijenjenih šumoposjednicima koji su radove izvršili.
Ustrojeno je deset podružnica: Podružnica Slavoniju sa sjedištem u Osijeku; Podružnica Gornja Podravina –Bilogora,sjedište u Bjelovaru; Podružnica Zagrebačka, sjedište u Zagrebu; Podružnica Sisačka, sjedište u Sisku; Podružnica Karlovačka, sjedište u Karlovcu, Podružnica Gorski kotar – Kvarner, sjedište u Delnicama; Podružnica Istra, sjedište u pazinu; Podružnica Lika – sjeverna Dalmacija, sjedište u Gospiću, Podružnica Dalmacija, sjedište u Splitu. Za područje Virovitičko – podravske županije, nadležna je Podružnica Osijek.

Share Button