Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. veljače 2007.

Održana skupština Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata općine Suhopolje

Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općine Suhopolje, koja okuplja pripadniek svih braniteljskih udruga s područja općine Suhopolje ali i šire, održala je danas redovitu sjednicu Skupštine na kojoj su. Između ostalih nazočili župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, zamjenik župana Zvonimir Šimić i načelnik općine Suhopolje dr. Davor Hock. Članovima Udruge (njih 540 evidentiranih), obratio se uvodnom riječju predsjednik Marijan Brlek.
U govoru okupljenima, župan dr. Stjepan Feketić naglasio je važnost branitelja na čelu s prvim predsjednikom Hrvatske, dr. Franjom Tuđmanom u stvaranju države Hrvatske devedesetih godina. Tada je mlada Hrvatska država imala tri cilja, stvoriti, obraniti i s državom ući u Europu, gdje je Hrvatskoj uvijek povijesno bilo mjesto. Župan Feketić je istaknuo da su ostvareni ti ciljevi, te da je Hrvatska spremna za ulazak u europske integracije, jer će se ulaskom u EU i NATO, udaljiti od balkanskog politički trusnog područja.
– Ova Udruga je primjer jedinstva hrvatskih branitelja da bi se njegovalo sjećanje na Domovinski rat, kakav on uostalom i zaslužuje – zaključio je župan dr. Stjepan Feketić.
Nazočnima se obratio i zamjenik župana Zvonimir Šimić koji je u svom govoru istaknuo “da jer Udruga dala veliki doprinos u Domovinskom ratu, te da je nužno da se Udruga sličnog karaktera, koja bi okupljala sve branitelje, osnuje i u Virovitici”. Osim toga, zamjenik župana Zvonimir Šimić je obećao da će Virovitičko – podravska županija, ovaj tjedan, Udruzi darovati računalnu opremu kako bi se djelomično olakšao posao Udruzi.
Osim toga, nazočni su položili vijenac i zapalili svijeće kod križa u Suhopolju za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Share Button