Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. veljače 2007.

Župan Feketić potpisao “Sporazum o suradnji u području zaštite i spašavanja”, sa županijom Somogy

Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te predsjednik Skupštine županije Somogy, Attila Gelencser, potpisali su danas u Barcsu Sporazum o suradnji u području zaštite i spašavanja. Osim toga, sporazum su i potpisali Dražen Rengel, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica, te Gyorgy Heizler direktor Uprave za katastrofe županije Somogy. Činu potpisivanja, nazočio je i zamjenik župana, Zvonimi Koić.
Prema Sporazumu, stranke reguliraju okvirne uvjete, a poglavito:
zajedničko planiranje i provedbu preventivnih mjera za zaštitu od poplava, potresa, požara, radioloških opasnosti i drugih civilizacijskih katastrofa, međusobnom obavješćivanju o opasnostima, nastanku i posljedicama katastrofa; međusobnoj pomoći u provođenju zaštite i spašavanje, te uklanjanja posljedica; međusobnoj suradnji na osposobljavanju pripadnika zaštite i spašavanja i drugih članova specijalističkih ekipama te u organiziranju zajedničkih vježbi zaštite i spašavanja; međusobnoj suradnji u organiziranju i provođenju programa na osposobljavanju za osobnu i uzajamnu zaštitu stanovništva, a poglavito osposobljavanju učenika i članova humanitarnih udruga za provođenje zaštite i spašavanja.
Po potpisivanju Sporazuma, nazočnima se obratio župan dr. Stjepan Feketić koji je kazao:
– Izražavam svoje zadovoljstvo ovaj Sporazum o suradnji u području zaštite i spašavanja. Danas potpisani sporazum je samo jedan segment daljnje suradnje, a vjerujem u budućnosti još sadržajnijoj suradnji dvaju gradova i dviju županija i u vremenu u kojem Hrvatska pristupa Europskoj uniji i jednako tako, nakon našeg ulaska u Europsku uniju.
Za provedbu Sporazuma, stranke će osnovati Mješovito povjerenstvo za provedbu zadaća iz Sporazuma, koje će se sastojati od mađarskih i hrvatskih predstavnika.

Share Button