Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. ožujka 2007.

Održana rasprava na temu “Park prirode Papuk – problemi i perspektiva”

U Slatini je održana rasprava, pod nazivom ‘Park prirode Papuk – problemi i perspektive’ na građanskom satu Gonga i udruge Krik. Ravnatelj Parka prirode Papuk Ivica Samardžić naglasio je da teškim metalima zatrovana divljač nije nađena na području Parka nego u sjevernim potpapučkim predjelima, što je posebno važno za buduće projekte ustanove.
– Zapisnici s dviju sjednica Županijskog ekostožera sa svim pokazateljima o nedopušteno visokim koncentracijama kadmija, olova, arsena i žive dostavljeni su Ministarstvu poljoprivrede i Upravi za veterinarstvo. Tim zapisnicima nadležne institucije su upoznate sa stanjem – rekao je zamjenik župana Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Koić, član eko stožera.
Prema riječima mr. Miroslava Venusa, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo ‘Sv. Rok’, provedene analize svega što može poslužiti za ishranu divljači, pa i vode iz vodovoda u Orahovici i Voćinu, bile su negativne. Građani koji su se uključili u raspravu željeli su saznati je li područje Virovitičko – podravske županije doista jedino u zemlji izloženo takvom trovanju divljači i zašto slično ispitivanje nije provedeno i na području barem susjednih županija, kada se zna da životinje tijekom jedne noći migriraju i po nekoliko desetaka kilometara.
Fotrografija: Petar Žarković

Share Button