Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. travnja 2007.

Osniva se Znanstveni odjel za potrebe Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici

U nazočnosti župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića i njegovog zamjenika, zaduženog za društvene djelanosti, Zvonimira Šimića, danas je potpisan ugovor o osnivanju Znanstvenog odjela pri Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici za potrebe Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Ugovor su potpisali privremena dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Vesna Bedeković i ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice, Ivan Zelenbrz.
Po potpisu ugovora, župan dr. Stjepan Feketić je između ostalog kazao:
– Prisustvovali smo potpisivanju ugovora između Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, te Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici o osnivanju Znanstvenog odjela pri Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici za potrebe Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Poznato je da je županijski projekt za osnivanje Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici i potpisivanje ovog ugovora, je jedan od preduvjeta za stvaranje Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici i to je za nju jedan, vrlo važan događaj.
Ravnatelj Ivan Zelenbrz je po potpisivanju ugovora kazao.
– Mi već imamo studijski odjel, a Znanstveni odjel za potrebe Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici biti će smješten u jedan poseban prostor s odgovarajućom opremom. Radujemo se toj suradnji, a mi ćemo i nadalje razvijati knjižnicu za potrebe ne samo osnovnog i srednjeg, već i visokog školstva u Virovitici.
Privremena dekanica, Vesna Bedeković je kazala:
– Znanstveni odjel koji će se osnovati temeljem ovog ugovora pružati će usluge korištenja literature i knjižne građe u skladu sa studijskim programom Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, što će u velikoj mjeri podići nivo kvalitete izvođenja nastavnog procesa.
Zamjenik župana, Zvonimir Šimić je kazao:
– Potpisivanjem ovog ugovora, anulirali smo primjedbu Nacionalnog vijeća da se treba oformiti ovakav prostor i odjel, gdje bi budući studenti imali potrebnu knjižnu građu. Tako smo ispunili još jedan uvjet koji je bio postavljen pred Virovitičko – podravsku županiju za osnivanje Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici. Osnivanjem ovog odjela, stvorene su predispozicija, za u budućnosti, i dobivanje Veleučilišta, u kojem će tada biti i Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici. Ovi koraci pokazuju da su sva sredstva i trud koji su uloženi u Gradsku knjižnici i čitaonicu, bila opravdana.

Prema Ugovoru, Gradska knjižnica i čitaonica obvezuje se osigurati prostor, opremu te kadrove koji ćepružati usluge korištenja knjižne i druge građe iz fundusa Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, te drugih izvora, te ju dati na korištenje studentima i nastavnom osoblju Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Osim toga, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, obvezuje se nabaviti potrebne stručne i druge litarature za izvođenje nastavnog procesa o trošku osnivača Škole, a po dobivanju dopusnice za rad od strane nadležnog Ministarstva.

Share Button