Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. svibnja 2007.

Održano predavanje “Regionalna politika RH u kontekstu pristupanja EU”, u sklopu Europskog tjedna

Uz nazočnost župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, njegovog zamjenika Zvonimira Koića, te nekoliko desetaka predstavnika Jedinica lokalne samouprave, djelatnike i dužnosnike Županije i Državne uprave u županiji, predstavnike državnih i ostalih institucija u Županiji, ravnatelje škola i učeničkih domova, Ravnatelje zdravstvenih ustanova u Županiji, predstavnike ustanova kulture, Komora, Javnih poduzeća u Županiji, članove Županijskog Savjeta za Europske integracije, danas je održano predavanje na temu “Regionalna politika Republike Hrvatske u kontekstu pristupanja Europskoj uniji”. Predavanje se održalo povodom Europskog tjedna koji se slavi od 2. – 9. svibnja.

Na otvaranju predavanja, župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, istaknuo je značaj navedenog događaja.
– Ovaj događaj je jedan od oblika obilježavanja Europskog tjedna koji traje od 2. – 9. svibnja, a ima za cilj podizanje razine informiranosti ustanova i institucija o Europskim procesima koji se provode u Republici Hrvatskoj u sklopu njenih pristupnih aktivnosti prema članstvu u EU.
Predavanje je održao pročelnik Službe za Europske integracije i regionalni razvoj, Antun Mihoković, koji je govorio o regionalnim razlika u RH usporedivši županije prema stopi nezaposlenosti. Na predavanju je dana usporedba pojedinih županija i Europske unije, a Antun Mihoković je govorio i o tijeku regionalne politike u RH, odnosno koji su pravni, a koji strateški okviri. Bilo je riječi i o Strategiji regionalnog razvoja kao temelju nove regionalne politike.

Share Button