Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. lipnja 2007.

Potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec u Šibeniku otvorio 11. Nacionalno savjetovanje u Šibeniku

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, danas je u Šibeniku započelo 11. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu s ovogodišnjom temom “Konkurentnošću do izvoza”. Savjetovanju su uz domaćine iz Šibensko – kninske županije (župan Gora Pauk), gradonačelnicu Šibenika (Nedjeljka Klarić) nazočili, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, Damir Polančec, te ministri Gospodarstva, rada i poduzetništva, Branko Vukelić, Ministarstva unutarnjih poslova, Ivica Kirin, Poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Petar Čobanković. Uz niz predavanja, danas će se nazočnima predstaviti i Virovitičko – podravska županija, a današnjoj ceremoniji, nazočili su župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić. Njegovi zamjenici, Zvonimir Koić, Zvonimir Šimić, te predsjednik Skupštine Virovitičko – podravske županije, Boris Hlavati.
– Hrvatskoj ne treba neoliberalni kapitalizam i oni koji u njegovi zagovornici su u zabludi, Hrvatskoj treba socijalno odgovorno gospodarstvo, kompanije koje će znati cijeniti zaposlenike i uvažavati sve zainteresirane strane. Kad izgradimo taj sustav imamo realne osnove za dugoročni gospodarski rast i razvoj – istaknuo je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Damir Polančec otvarajući 11. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku.
Osim toga, istaknuo je kako rezultati hrvatskog gospodarstva iz prošle godine pokzuju da je hrvatska stabilna, brzorastuća, zdrava ekonomija u kojoj sigurnost u poslovnju daje mkroekonomsku stabilnost. Podsjećajući na najznačajnije makro ekonomske pokazatelje iz 2006. Polančec je istaknuo kako je stopa rasta BDP-a od 4,8 posto stopa koja je dugoročno održiva te kako nezadovoljstvo ne treba izazivati niti podtak o topi nezaposlenosti od 11,2 posto, no da je ta stopa najniž unazad osam godina.
– Na dobrom smo putu, da je smanjimo ispod 9 posto u naredne tri godine. Unazad tri godine u gospodarstvu je stvoreno 80.000 novih radnih mjesta, 4.500 novih tvrtki i 5.000 novih obrta. Samo u godinu dana udio malih i srednjih u novostvorenoj vrijednosti sa 26 posto narastao je na 36 posto, što govori o kvaliteti malih i rednjih poduzetnika – kazao je Damir Polančec. te istaknuo kako budućnost gopodarstva leži u malim i srednjim tvrtkama i obrtu. Konkurentnost treba ostvariti, poručio je Polančec, rasterećenjem zdravog dijela gospodrstva te smanjivanjem poreznog opterećenja

Share Button