Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. lipnja 2007.

Otvoren novi most preko Ođenice kod sela Neteča u općini Lukač vrijedan 1.300.000,00 kuna

Investiciju vrijednu 1.300.000,00 kuna, most preko Ođenice, kod sela Neteča u općini Lukač, otvorio je danas saborski zastupnik Josip Ðakić. Osim toga, otvaranju mosta, nazočio je i župan Virovitičko – podravske županije dr. Stjepan Feketić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Josip Mikolčić, generalni direktor Hrvatskih voda, Slavko Rajnović, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, načelnik općine Lukač, Ðuro Bukvić, predsjednik Vijeća Lukača, Franjo Kostelac,…

Značaj mosta je da će on povezati više od 200 hektara poljoprivrednog zemljišta kje se nalazi sa zapadne strane Ođenice i do kojeg su do sada, poljoprivrednici morali obliazeći do njega 20 kilometara okolnim cestama.
– Sigurno je da je ovaj kvalitetan most, prilog boljem korištenju poljoprivrednog zemljišta koje je do sada bilo teško dostupno. U investiciji vrijednoj 1.300.000,00 kuna, Virovitičko – podravska županija je sudjelovala sa 150.000,00 kuna, a najviše su u ovom projektu sudjelovale Hrvatske vode. Osobno dijelim zadovoljstvo jer su poljoprivrednici dobili lijep i koristan objekt koji će umnogome doprinijeti daljnjem razvoju poljoprivrede u ovom kraju – kazao je župan dr. Stjepan Feketić.
Otvarajući most, Josip Ðakić je naglasio zadovoljstvo s radom agilnog vodstva općine Lukač, te podcrtao kako će se nakon otvaranja ovog mosta dodatno unaprijediti općina Lukač. Most, na kojem su kao izvođači radili radnici Brane d.o.o, blagoslovio je župnik Tomislav Pavlović.

Share Button