Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. lipnja 2007.

Ambulanti Doma zdravlja u Pitomači predana oprema vrijedna ukupno 350.000,00 kuna

Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić u pratnji svog zamjenika, Zvonimira Šimića, ravnatelja Doma zdravlja Tomislava Bobana, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, Štefice Kaše predsjednica humanitarne udruge “Podravsko sunce”, te niza ostalih uglednika, na svečanosti u Pitomači, simboličnim je presijecanjem vrpce, predao Domu zdravlja Virovitičko – podravske županije, ambulanti u Pitomači, na korištenje ultrazvučni aparat color dopler vrijedan 280.000,00 kuna s tri sonde, te oftamološku ambulantu vrijednu 70.000,00 kuna. Polovicu iznosa za color dopler, odnosno 140.000,00 kuna izdvojila je udruga “Podravsko sunce”, a ostatak Dom zdravlja Virovitičko – podravske županije, koji je osim toga, platio cjelokupan iznos za oftamološku ambulantu.

Prema tome, od 1. srpnja, u Pitomači će se moći obavljati internistički pregledi u oftamološkoj ambulanti, te ginekološki pregledi, koji će od početka srpnja biti na kudikamo višoj razini nego li je to bilo do sada.
Prigodom svečanosti u Pitomači, župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić je između ostalog kazao:
– Davanje na korištenje ultrazvučnog aparata color dopler i oftamološke ambulante, na tragu je napora i Doma zdravlja i Virovitičko – podravske županije da se podigne kvaliteta zdravstvenih usluga na području naše županije. Nedavno je i Hilary Clinton, obećala Amerikancima kvalitetu zdravstvenih usluga kave su u Hrvatskoj. Naime, Hrvatska se prema strogim statističkim parametrima kvalitete i zdravstvene zaštite Ujedinjenih naroda, nalazi na 31. mjestu u svijetu i to je iznimno vrijedan podatak koji govori o kvaliteti zdravstvenih usluga u Hrvatskoj. Treb se znati da naši zdravstveni djelatnici rade dvostruko više od postavljenih svjetskih normi, sa zasigurno dvostruko manjim raspoloživim sredstvima negoli je to u svijetu i to su pokazatelji koji dodatno ukazuju na kvalitetu pružene zdravstvene usluge prema korisnicima u Hrvatskoj. Istodobnom, zahvaljujem se humanitarnoj udruzi “Podravsko sunce” jer je s jednakim udjelom sudjelovala u pribavljanju ultrazvučnog aparata, a zahvaljujem se i ostalim sponzorima koji su “Podravkom suncu” pripomogli da dođe do navedenih sredstava.

Share Button