Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. lipnja 2007.

Tisuće ljudi na otvorenju turističke sezone u Orahovici

Povodom Dana državnosti, danas je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, službeno otvorio turističku sezonu na Turističkom kompleksu Jezero-Ružica grad u Orahovici. U uređenje popularnog izletišta, orahovačkog jezera, uloženo je 3 milijuna kuna iz sredstava Hrvatskih voda, Virovitičko-podravske županije, nekoliko ministarstava i proračuna grada Orahovice.

– Neki će reći da je 3 milijuna kuna puno novca, ali odrađeno je i puno posla oko uređenja jezera. Završeni su veliki zahvati što neće proći nezamijećeno kod svakog posjetitelja jezera. Uređeno je dno jezera, plaža, izgrađena je skakaonica, prošireno je parkiralište, a postavljena je i rasvjeta. Sve to ne bi bilo ostvarilo bez naših dužnosnika u Zagrebu, ministra Kirina i saborskog zastupnika Ðakića, koji nam daju svesrdnu pomoć u ostvarenju naših projekata. – Rekao je gradonačelnik Orahovice, Josip Nemec.

Iako korito jezera nije još do kraja ispunjeno vodom, to nije spriječilo tisuće gostiju da osvježenje potraže upravo u vodi orahovačkog jezera te obližnjim ugostiteljskim objektima. Plaža je bila popunjena do zadnjeg mjesta, a odmor na izletištu potražile su mnoge obitelji iz Osijeka, Vinkovaca, Slatine, Virovitice, Orahovice…

U zabavnom programu nastupila je Limena glazba DVD-a Orahovica, dok su se za kulturno-umjetnički program pobrinuli KUD Crkvari i KUD Orahovica. Svečanosti otvorenja turističke sezone nazočili su ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Ðakić, župan Virovitičko-podravske županije dr. Stjepan Feketić, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, predsjednik Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Nikica Krpan, direktor Turističkog ureda grada Virovitice Josip Mikolčić, te tisuće posjetitelja.

Share Button