Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. kolovoza 2007.

Vladimir Šeks, otkrio spomenik prvom predsjedniku Hrvatske dr. Franji Tuđmanu

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, danas je u Virovitici, ispred zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, otkrio spomenik prvom predsjedniku Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, rad akademskog kipara Ante Jurkića iz Zagreba, dok su izgradnju spomenika financirali Grad Virovitica, tvrtke Virkom d.o.o. i Flora Vtc. d.o.o.. Svečanosti otkrivanja spomenika, uz predsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa, između ostalih nazočili su : saborski zastupnici Josip Ðakić, Tomislav Tomić i Nevenka Majdanić, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, državni tajnici iz više ministarstava, župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, predsjednik Skupštine Virovitičko – podravske županije, Boris Hlavati, zamjenici župana, Zvonimir Šimić i Zvonimir Koić, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Željka Grahovac i mnogi drugi…
Saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e, Josip Ðakić je u svom obraćanju nazočnima naglasio:
– Podizanjem ovog spomenika želimo odati priznanje i poštovanje za današnju slobodu i neovisnost te put u Europu koji je pred nama. Da nije bilo Tuđmana i njegove upornosti, da nije bilo ovog čovjeka koji je i Radićeve i Starčevićeve ideje pretvorio u djelo, zasigurno ne bi bilo ni domovine Hrvatske!

Nazočnima se između ostalog obratio i predsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks koji je prije otkrivanja spomenika kazao:
– Otkrivanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, nije tek puko otkrivanje jednog spomenika, nije tek jedan u nizu od bezbrojnih događaja u Virovitici, Virovitičko – podravskoj županiji i Hrvatskoj. Radi se o jednom osobitom događaju jer otkrivanje ovog spomenika je snažna poruka i snažno svjedočenje o povijesnoj ulozi i značenju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Snažna poruka njegovom znanstvenom djelu, književnom djelu, političkom djelu i na polju svih silnica koje su osvjetljavale put hrvatskoj slobodi i hrvatskoj državnosti.
(aj,kt)

Share Button