Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. kolovoza 2007.

Proglašena elementarna nepogoda – suša za područje Virovitičko – podravske županije

Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, proglasio je danas elementarnu nepogodu sušu za područje Virovitičko – podravske županije. U odluci o proglašenju stoji:
“Proglašava se elementarna nepogoda – suša za područje Virovitičko-podravske županije uzrokovana nedostatkom oborina tijekom ljetnog razdoblja srpnja i kolovoza mjeseca, te visokih temperatura zraka i tla uslijed čega je došlo do velikih šteta na svim jarim kulturama, povrću, livade, pašnjaci i trajnim nasadima, ribnjacima i šumskim sadnicama.Jedinice lokalne samouprave dužne su odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti nastalu štetu od elementarne nepogode. Procjenu štete potrebno je izvršiti sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda i Metodologiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.
Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su podatke o procijenjenoj šteti dostaviti Županijskom Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda najkasnije do 25. rujna 2007. godine.
Inače, odluci župana, predhodila je sjednica Županijskog povjerenstva za procjenu štete od elementarne nepogode kojom je predsjedavao Dušan Alebić uz nazočnost pročelnika za poljoprivredu i gospodarstvo Virovitičko – podravske županije, Željka Viljevca.

Share Button