Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. kolovoza 2007.

Županijski čelnici nazočili početku radova u sklopu Pilot projekta navodnjavanja Kapinci – Vaška

Započeli su radovi na rušenju starog mosta u mjestu Kapinci, mosta koji vodi prema 1260 hektara koja se nalaze u sklopu površine Pilot projekta navodnjavanja Kapinci – Vaška. Današnjim radovima, odnosno rušenju starog mosta, nazočili su župan dr. Stjepan Feketić, njegov zamjenik Zvonimir Šimić, predsjednik Skupštine Virovitičko – podravske županije, Boris Hlavati, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, Željko Viljevac.

Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić je danas u Kapincima kazao.
– Projekt Kapinci – Vaška je jedan od najvećih projekata navodnjavanja na području Slavonije, projekt koji je praktički već krenuo. On će biti jedan od temelja nove poljoprivredne proizvodnje na području naše županije, gdje će se, u smislu naše orijentacije i zaokreta u poljošprivredi prema radno intenzivnim i visoko dohodovnim kulturama, gdje ćemo svima onima koji se žele baviti poljoprivrednom proizvodnjom na ovom području osigurati optimalne uvjete za razvoj. Cilj nam je da se po jedinci površine ostvari visoki dohodak, kroz proizvodnju povrća i voća, odnosno da bi se kroz proizvodnju amortizirala ova investicija od 40.000.000,00 kuna.

Osim toga, zamjenik župana Zvonimir Šimić je rekao.
– Drago mi je da smo na mjestu gdje se ukljanja stari, a gdje će uskoro stajati novi most. Ukupna investicija ovog prvog projekat u Pilot projektu navodnjavanja koji obuhvaća 1260 ha, s pristupnim putom je 4.000.000,00 kuna, dok će radovi na gradnji samog mosta iznositi oko 2.500.000,00 kuna. Ovo je prvi projekt iz ovoga Pilot projekta navodnjavanja Kapinci – Vaška, značajna investicija o kojoj su svi samo sanjali, a nitko nije mogao krenuti s njom. Svi koji ne mogu vjerovati, mogu doći u Kapince i uvjeriti se da Pilot projekt navodnjavanja Kapinci – Vaška ide svojim tkom. Sve ide na vrijeme, a uostalom ovo nije posao koji može niknuti preko noći. neka se uvjere da sve ide svojim tokom, sve ide na vrijeme, to nije posao koji ide prek noći. Ukupna vrijednost cjelokupnog Pilot projekta Kapinci – Vaška iznosi 40.000.000,00 kuna.

Share Button