Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. kolovoza 2007.

Održana sjednica županijskog Poglavarstva

Uz predsjedavanja župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića i nazočnost predsjednika Skupštine Borisa Hlavatija, održana je sjednica Poglavarstva Virovotičko – podravske županije. Na sjednici je usvojeno nekoliko dokumenata vezanih za ovogodišnji županijski proračun, među kojima polugodišnji obračun koji je pokazao da je od 100 posto prihoda u proračunu ostvareno 36 posto, ili 27 milijuna kuna, a od rashoda 31,37 posto, ili 25 milijuna kuna, a što je rezultiralo viškom prihoda nad rashodima. Osim toga usvojen je i rebalans županijskog proračuna, po kojemu se njegov iznos sa 80.500.000,00 kuna povećava na 82.000.000,00 kuna. Razlog povećanja je osiguranje namjenskih sredstava za provođenje programa vodoposkrbe i zaštite voda u županiji koji će se u ukupnom iznosu od 228.500.000,00 kuna provoditi do 2011. godine. Temeljem ugovora s komunalnim poduzećima Virkom Virovitica, Komrad Slatina, Papuk Orahovica i Komunalno Pitomača iz Pitomače, osigurat će se sredstva za sufinanciranje vodoopskrbe i zaštite voda u iduće 4 godine do ukupnog iznosa od 22.000.000,00 kuna kolika je obveza županije.
U projektu “Lokalni projekti razvoja – mikrokreditiranje” za 2007. godinu, Županijsko poglavarstvo je odlučilo da će to biti sa sljedećim bankama:
Privredna banka Zagreb, Erste i steiermarkische bank Zagreb, Croatia banka Zagreb, Slavonska banka Osijek, Slatinska banka Slatina, Zagrebačka banka Zagreb i Raffiesen bank Austrija Zagreb, s ukupnim kreditnim potencijalom od 48 milijuna kuna.

Prihvaćen je i Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije zgrade bivše vojarne za potrebe Srednje škole Marka Marulića Slatina iz udruženih sredstava Svjetske banke i Državnog proračuna i izgradnje zgrade Područna škola Otrovanec, Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, iz udruženih sredstava Svjetske banke i Državnog proračuna. Donešen je Pravilnik o dodjeli «Markice kvalitete» Virovitičko – podravske županije, odnosno svi proizvodi koji imaju dokaze o visokoj kakvoći, koji udovoljavaju kriterijima iz Pravilnika, dobit će pravo nošenja i prepoznatljive Virovitičko – podravske markice kvalitete. Utvrđeni su i dobitnici Povelje zahvalnosti. Oni su: Blanka Bart Hajoš, Josip Sertić, Gorana Zorc, Ðurđica Ogrizović, Milan Vanđura, HVIDRA Virovitica, Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije, Elektri Virovitica i Osnovnoj školi Gradina. Istodobno, između ostalog, Poglavarstvo je odlučilo dati pozitivno mišljenje na prijedlog da se broj stomatoloških timova na području općine Lukač sa 3 smanji na 2 tima.

Share Button