Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. rujna 2007.

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica Jadranka Kosor uručila ključeve HRVI Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor, na prigodnoj svečanosti u Virovitici, uručila je ključeve 32 stana hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Stanovi se nalaze u ulici Hrvatskih branitelja, Južni blok. Riječ je o stanovima veličine od 45 do 90 četvornih metara. Sveukupna stambena površina dviju zgrada iznosi 2500 četvornih metara.
– S velikim zadovoljstvom ističem da smo u Virovitici, kao prvom gradu u Hrvatskoj, riješili probleme svih onih koji su se nalazi na listi za rješavanjem stambenog pitanja. Ovaj veliki uspjeh ostvarili smo zahvaljujući odličnoj suradnji s Gradom Viroviticom. Do današnjeg dana Vlada Ive Sanadera riješila je 3714 obitelji koje su imale pravo na stambeno zbrinjavanje za što je utrošeno 1,153 milijardi kuna, a ove godine 190 milijuna kuna samo na stambeno zbrinjavanje – rekla je ministrica Jadranka Kosor.
Svečanosti u Viroviciti, uz potpredsjednicu Vlade RH i ministricu MOBMS-a Jadranku Kosor, između ostalih,nazočili su: saborski zastupnik Josip Ðakić, župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, njegov zamjenik Zvonimir Šimić, gradonačelnik Virovitice, Zvonko Kožnjak, gradonačelnik Slatine, Ivan Roštaš, direktor Hrvatskih voda, Slavko Rajnović,… Investitor radova je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske, projekt je izradio Ured ovlaštenog arhitekta Miroslava Martanje iz Zagreba, nadzor je provela virovitička tvrtka za projektiranje i usluge CIP d.o.o., dok je radove izvodila tvrtka Akustik građenje iz Daruvara…

Share Button