Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. listopada 2007.

Ministar Berislav Rončević uručio ključeve Virovitičke vojarne gradu Virovitici

Uz nazočnost predsjednika Sabora Republike Hrvatske, Vladimira Šeksa, saborskih zastupnika, Josipa Ðakića, Tomislava Tomića, Nevenke Majdenić, ministra policije u Vladi Republike Hrvatske Ivice Kirina, župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, njegovog zamjenika Zvonimira Koića, predsjednika Skupštine Virovitičko – podravske županija, Borisa Hlavatija, zamjenik načelnika GS OS RH, general pukovnika Slavka Barića, zapovjednika HkoV-a, general pukovnika Mladena Kruljca, ministar obrane u Vladi Republike Hrvatske, Berislav Rončević, uručio je ključeve Virovitičke vojarne gradonačelniku grada Virovitice Zvonku Kožnjaku. Svečanim činom potpisivanja sporazuma o primopredaji, ministar obrane Republike Hrvatske Berislav Rončević, predao je ključeve kompleksa Virovitičke vojarne.

Grad Virovitica će u sljedećih nekoliko godina prostor vojarne prenamijeniti u edukativni i sportski rekreacijski centar koji bi trebao zadovoljiti potrebe za sportskim sadržajima, prostorijama za udruge, kulturu i školstvo.
Prigodom posjete, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks obratio se okupljenima naglašavajući važnost čina kojemu svjedoče.
– Virovitička vojarna odlazi u povijest, kao i postrojbe koje su u njoj bile smještene. A pred nama se otvara novo poglavlje koje treba ispisati, nova budućnost obrazovanja, znanosti i kulture. Budite ponosni što će u vašem gradu, nakon slave bojovnika virovitičkog kraja koji su ovjde boravili, prostor vaše vojarne i dalje ispunjavati u potpunosti svoju ulogu centra iz kojega izlaze kvalitetni, obučeni i obrazovani ljudi. Četiri kapitalna vojna objekta koja je Vlada predala civilnim vlastima u Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Virovitici, pretvorena su u veleučilišne kampuse. Tu se Vlada na najbolji mogući način oslanja na strategiju znanja koja će Hrvatsku dignuti na više razine jer je znanje pretpostavka svakog razvoja,

Osim toga, govorio je i ministar obrane u Vladi Republike Hrvatske, Berislav Rončević koji je između ostalog kazao.
– Perspektivni pripadnici hrvatske vojske koji su boravili u virovitičkoj vojarni jednim dijelom raspodijeliti će se u vojarnu, u Bjelovaru, dok će ostatak biti raspoređen u ostale postrojbe HV-a.
Po završeku prigodnih obraćanja, upriličen je svečani čin potpisivanja sporazuma o primopredaji, te simbolično uručivanje ključeva vojarne gradu Virovitici. Nakon toga, posljednji je put spušten s jarbola hrvatski barjak a zapovjednik virovitičke vojarne pukovnik Miodrag Hokman izdao je vojsci zapovjed za ulazak u vozila i napuštanje vojarne. Vojarna u Virovitici se prostire na 44 hektara, od kojih je 22000 četvornih metara natkrivenog prostora predana je gradu Virovitici Vladinom odlukom od 25. svibnja ove godine.

Share Button