Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. studenoga 2007.

Svečano otvoren poslovni prostor ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Pitomači

Uz nazočnost ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Mile Rukavine, župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, Josipa Ðakića, načelnika općine Pitomača, Željka Grgačića i mnogih drugih, danas je u Pitomači svečano otvoren poslovni prostor ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
U pozdravnom govoru nazočnima se obratio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Mile Rukavina, i istaknuo kako se kroz godišnja Izvješća o radu i poslovanju Zavoda, koja usvaja Hrvatski sabor, nedvojbeno vidi da Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje iz godine u godinu podiže razinu svojih usluga, rješava sve veći broj predmeta u zakonskom roku i bolje gospodari imovinom, te dodao da je to sve postignuto dosljednim provođenjem Programa ažurnosti, kao i uvođenjem elektroničkog poslovanja u Zavodu. U nastavku je Rukavina napomenuo kako je posebna aktivnost usmjerena na sustavnu edukaciju stručnog kadra Zavoda i osuvremenjivanje rada područnih službi i ispostava, na način da korisnik usluge Zavoda dobije promptno, na jednom mjestu i što bliže mjestu stanovanja, te naglasio kako je pored redovitih poslova Zavod obavio i niz velikih izvanrednih poslova, poput rješavanja problema obeštećenja umirovljenika, prevođenja prava hrvatskim braniteljima, te rješavanje problema zaostajanja mirovina “tzv. novim umirovljenicima”, kao i isplatu božićnice korisnicima mirovine. Na kraju je Rukavina istaknuo kako Zavod s ponosom ističe da je u svoje ruke uzeo pionirsku ulogu predvođenja modernizacije javnih i državnih službi, čime je dan doprinos realizaciji ciljeva zacrtanih u “Strateškom okviru za razvoj Republike Hrvatske od 2006. do 2013.”.

Župan Virovitičko – podravske županije dr. Stjepan Feketić, prigodom svečanog otvaranja Ispostave naglasio je kako se i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje pridružio vraćanju institucija u Virovitičko – podravsku županiju, uz Carinsku upravu, i mogući povratak uprave Hrvatskih šuma u Slatinu, te naglasio kako će Ispostava u Pitomači pružati usluge za oko dvadeset i šest tisuća osiguranika i oko devetnaest tisuća korisnika mirovina u njihovom mjestu stanovanja.
Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, pozdravio je otvaranje Ispostave Zavoda u Pitomači, te istaknuo kako će sada stanovnici Pitomače jednostavnije, brže i kvalitetnije ostvarivati prava iz mirovinskog osiguranja.
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kao moderna javna ustanova svim građanima želi omogućiti što jednostavnije, brže i kvalitetnije ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja kao važnog dijela sustava socijalnog osiguranja svih hrvatskih građana, pa tako i građana Općine Pitomača.
U toj Ispostavi osiguranici i korisnici prava s područja Općine Pitomača, njih približno 7 000, mogu: dobiti informacije i upute u vezi s provedbom osiguranja i ostvarivanjem prava; podnositi sve vrste zahtjeva i podnesaka; dobiti različite potvrde (o osiguranju, o stažu, o visini mirovine radi odobravanja kredita, o isplaćenim mirovinama i dr.); prijaviti zdravstveno osiguranje (za korisnike mirovinskih primanja) i sl.
Radno vrijeme Ispostave u Pitomači je svakim radnim danom od 8,00 do 16,00 sati.
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ima jedinstvenu stručnu službu radi obavljanja stručno-administrativnih, pravnih, ekonomskih i drugih poslova. Stručna služba Zavoda donosi rješenja o pravu i provodi redovitu isplatu mirovina i drugih primanja iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu, a organizirana je na teritorijalnom načelu u Središnju službu, područne službe i ispostave. Područne službe u pravilu su smještene u gradovima – sjedištima županija, a ispostave u gradovima i općinama u Republici Hrvatskoj.

Share Button