Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. studenoga 2007.

Održan 3. koordinacijski sastanak RRA Panonske regije Hrvatske

U Maloj vijećnici Virovitičko – podravske županije, održan je, Treći koordinacijski sastanak razvojnih agencija Panonske regije. Osim regionalnih razvojnih agencija i ostalih potpisnika Sporazuma o suradnji, prisustvovali su mu i predstavnici tvrtke Ecorys, dok je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka poslalo pismo isprike u kojem Panonskoj regiji Hrvatske izražava svoju potporu.
Domaćin sastanka bila je Razvojna agencija Viroviričko podravske županije d.o.o. a sastanak je otvorio Zvonimir Koić, zamjenik župana za gospodarstvo Virovitičko – podravske županije, dok je Ljiljana Bašura, direktorica RRA Vallis Aurea koja je bila suorganizator istog sastanka, održala uvodni govor osvrnuvši se na prezentaciju Operativnog programa za regionalnu konkurentnost u okviru pretpristupnog programa IPA-komponenta IIIC, koja je održana u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Osvrnula se također i na problematiku donošenja Zakona o regionalnom razvoju kao temelja za financiranje županijskih institucija za pripremu i provedbu projekata, a čije se donošenje očekuje tek krajem 2008. godine, te na Deklaraciju donesenu od strane Generalne skupštine europskih regija u kojoj se ističe značaj kreiranja identiteta regija, uz nacionalni i europski identitet. Na sastanku u Virovitici donijeti su i značajni zaključci: od Ministarstva mora, turizma, prometa i veza zatražiti ubrzanje postupka donošenja Zakona o regionalnom razvoju; imenovanje predstavnika koji će biti zadužen za koordinaciju, povezivanje i stupanje u kontakt s Jadranskom i Sjeverozapadnom regijom RH; imenovanje Marka Dumančića, stručnog savjetnika iz RRA Vallis Aurea, za koordinatora zaduženog za revizije radnih ROP-ova županija Panonske regije; izrada zajedničke web stranice Panonske regije (www.panonia.hr) koja će se napraviti uz tehničku pomoć Zavoda za informatiku Osječko – baranjske županije.
Sudionici 3. koordinacijskog sastanka također su razgovarali i o zajedničkim edukacijskim aktivnostima, te budućim zajedničkim projektima Panonske regije. Idući koordinacijski sastanak očekuje se u siječnju 2008. godine.

Share Button