Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. siječnja 2008.

Ministar Petar Čobanković otvorio 13. Viroexpo

Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u Vladi Republike Hrvatske, Petar Čobanković, danas je u Virovitici otvorio 13. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede ‘Viroexpo 2008’.
– Ova županija čini značajne razvojne iskorake, pa ako je uspjela smanjiti broj nezaposlenih za 1.000, onda to pokazuje da ima snage rješavati i druge probleme. Ja sam pristalica malih, ali stabilnih koraka, pa me raduje što ovdje predstavljam hrvatsku vladu i što se Viroexpo pokazao kao uspješna gospodarska priredba. Stalan rast izlagača i posjetitelja sajma dokaz je da gospodarstvo ove županije i cijele Hrvatske iz godine u godinu uspješno napreduje. Ovakvi sajmovi pridonose stvaranju uvjeta za uspješan razvoj hrvatskog gospodarstva što je prioritet ove Vlade – rekao je ministar Petar Čobanković koji je na sajmu najavio skoru izradu strategije regionalnog razvoja Hrvatske.

Na ukupno 12.554 četvorna metra izložbenog prostora okupilo se 507 izlagača iz 16 zemalja. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Njemačka, a u Viroviticu su stigli izlagači iz: Austrije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Crne Gore, Češke, Indije, Italije, Kine, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Hrvatske, te po prvi puta izlagači iz Ukrajine. Prostor je klimatiziran, a za sve izlagače i posjetitelje Hrvatski Telekom osigurao je besplatnu bežičnu internetsku vezu.

Dobrodošlicu izlagačima i gostima, među kojima su bili i saborski zastupnici Josip Ðakić, Nada Čavlović Smiljenec i Vlatko Podnar, pozdravili su župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Mato Topić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Šime Vidulin i predstavnik njemačke trgovačke organizacije Davor Okičić.
Generalni pokrovitelj sajma je Ministarstvo rada i poduzetništva te Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. (vo)

Share Button