Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. siječnja 2008.

U Orahovici otvoren novouređeni Turistički ured

Predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, otvorio je u Orahovici novouređeni ured Turističke zajednice grada Orahovica. Uz predsjednika Republike Hrvatske, svečanosti otvorenja, između ostalih nazočili su župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, predsjednik Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije Nikica Krpan i mnogi drugi.
– Otvaranje ureda nije značajno samo za razvoj turizma u ovom kraju već za promidžbu svega onoga što Orahovica ima, od bogate tradicije života do gospodarstva. Sada je potrebno osvijetliti simbol Orahovice, stoljetni spomenik Ružica grad, kako bi ga putnici mogli vidjeti. Na žalost premalo ulažemo zaštitu ovog spomenika i svi zajdno, od lokalne uprave do resornih ministarstava moramo učiniti sve da bi ovaj prvorazredni spomenik zaštitili – rekao je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.
Ured je uređen sredstvima Turističke zajednice, Keramičke industrije Orahovica i Obrtničke zadruge Slavonije, a prostor je Turističkoj zajdnici ustupio Grad Orahovica.
– Orahovica ima stogodišnju tradiciju u turizmu, a gradska vlast se velikim investicijama orijentirala na razvoj turizma. U uredu će biti zaposlen profesionalac što je dokaz je da su planovi ozbiljni i konkretni – kazao je na otvorenju Ureda gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Share Button