Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. siječnja 2008.

Općina Čačinci, jedna od rijetkih općina u RH koja se može pohvaliti urednim zemljišnim knjigama

Općinsko poglavarstvo Čačinci u Čačincima je organiziralo prezentaciju izvedenih radova na izradi katastra nekretnina u k.o. Čačinci i k.o. Paušinci. Radovi izrade katastra počeli su 2003. godine, zato što je na području katastarske općine Čačinci izraženo veliko neslaganje između zemljišnih knjiga, katastarskog operata i stvarnog stanja na terenu.
– Završetkom ovog obimnog i skupog posla, koji je vrijednosti 5,5 milijuna kuna, Općina Čačinci, jedna je od rijetkih općina u Hrvatskoj, koja se može pohvaliti urednim zemljišnim knjigama. Završetak poslova katastarske izmjere, za Općinu Čačinci znači puno – rekao je načelnik općine Mirko Mališ, dodavši kako je rješavanjem katastarskih knjiga, olakšan posao prigodom dobivanja svih dozvola i pokretanja gotovo svih projekata.
Interes za izradu katastarske izmjere u Hrvatskoj velik je – rekao je ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić, dodavši kako je 110 općina i gradova Hrvatske izrazilo želju za sređivanjem knjiga, koje su godinama zapostavljane. U idućih devet godina dodao je Bačić, 25 posto hrvatskog teritorija moglo bi biti prevedeno u dobro stanje, dok je posao katastarske izmjere u Općine Čačinci ocijenio odlično odrađenim.
– Građani Općine Čačinci završetkom ovog posla, dobili su potpuno novu vrijednost svojih nekretnina, koja je itekako porasla, općina novu kvalitetu i veću vrijednost kapitala – rekao je ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić.
Inače, na prezentaciji izvedenih radova na izradi katastra nekretnina k.o. Čačinci i k.o. Paušinci nazočio je i zamjenik župana Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Koić. (tr)

Share Button