Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2010.

Akcija – Sigurno i vješto u prometu, u petak 10. rujna u središtu Virovitice

U petak 10. rujna s početkom u 10,00 sati, u centru Virovitica, na Trgu dr. F. Tuđmana, na parkiralištu pokraj zgrade „Zagrebačke banke”, u organizaciji, Autokluba Virovitica i PU virovitičko – podravske, održati će se priredba  – natjecanje djece u vožnji biciklima, rolama i drugim prijevoznim sredstvima na vlastiti pogon u sklopu provedbe akcije „Sigurno i vješto u prometu”.

Na natjecanje se pozivaju djeca u dobi od 3 do 8 godina da se svojim prometalima pridruže na priredbi, a natjecanje u vožnji spretnosti biti će provedeno u dvije kategorije natjecatelja gdje će natjecatelji moći pokazati svoje vještine u upravljanju prijevoznim sredstvom. Na kraju natjecanja svim natjecateljima će biti podijeljene slatke nagrade, a u zabavnom djelu programa nastupiti će djeca iz Dječjeg vrtića „Cvrčak” iz Virovitice.

Pozivaju se mame, tate, djedovi i bake, tete i ostali da dovedu svoje mališane. Osim što će navijati za svoje natjecatelje odrasli se pozivaju na educiraju o pravilnom načinu postavljanja dječje sjedalice u vozilo i prijevoza djeteta u dječjoj sjedalici, te da razgledaju prezentaciju kojom će biti ukazano na opasnosti koje proizlaze iz nepoštivanja prometnih propisa i izložbu uređaja i opreme koje u radu koristi prometna policija i tom prilikom se upoznaju sa propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama i kod policijskih službenika saznaju odgovore na svoja pitanja iz djelokruga rada prometne policije.

U slučaju vremenskih nepogoda (kiša, jaka hladnoća, olujno nevrijeme i sl.) natjecanje će se odgoditi, a o novom terminu održavanja spomenute akcije javnost će biti naknadno obaviještena. (www.viroviticko-podravska.policija.hr)

Share Button