Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2010.

Kazalište Virovitica: U subotu 18. rujna premijera predstave za djecu i mlade – Zlatna ribica

Virovitička kazališna publika s nestrpljenjem je dočekala najavu repertoara Kazališta za novu sezonu 2010./2011. godine u kojoj će biti izvedene tri premijerne predstave za odraslu publiku i dvije za djecu i mlade, te niz repriznih predstava iz proteklih sezona.

Kazališna publika u novoj sezoni vidjet će premijere za odrasle na tekst Buchan/Hitchcock/Barlow “39 stepenica”, koja se najavljuje kao mračni triler, Molierovog “Don Juana”, te domaće djelo Jasena Boke “Nova šovinistička farsa”. Autori predstava za djecu i mlade koje će se igrati na virovitičkoj pozornici su Jasen Boko “Zlatna ribica” i Nick Wood “Znaš li zviždati, Johanna?”.

Troje glumaca, Snježana Lančić-Prpić, Antun Vrbenski i Blanka Bart, koja se prihvatila i režije, već priprema predstavu na tekst Jasena Boke “Zlatna ribica”. Tekst o ribici koja ispunjava tri želje dio je obvezne lektire za učenike 3. razreda osnovne škole. Premijera će se igrati 18. rujna. Detaljnije informacije o ovogodišnjem repertoaru mogu se pronaći na službenoj Internet stranici Kazališta Virovitica www.kazalistevirovitica.hr (www.icv.hr, kt)

Share Button