Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2010.

U petak u Virovitici obilježavanje 19. obljetnice oslobođenja virovitičke vojarne

HVIDR-a Grada Virovitice, u suradnji s koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata, u petak 17. rujna, organizirati će proslavu oslobođenja virovitičke vojarne, čime je Virovitica postala prvi slobodni grad u Republici Hrvatskoj.

Sjećanje na taj dan prije 19 godina, uz prigodnu svečanost, održati će se na prostoru bivše virovitičke vojarne (desna strana) s početkom od 9,00 sati. Prije toga, na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu na Virovitičkom groblju, u 8,00 sati, položiti će se vijenci i zapaliti svijeće.

U sklopu proslave oslobođenja virovitičke vojarne, održati će se i sportske igre braniteljskih udruga. Podsjetimo, u vojnoj akciji oslobađanja vojarne, sudjelovalo je oko 400 pripadnika 50. samostalnog bataljuna, policije te rezervnog sastava policije.

Vojarna je službeno predana 17. rujna u 11,20 sati čime je oslobođen i grad Virovitica. Iz 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica, proizišla je slavna 127. brigada ZNG Virovitica, jedna od najjačih brigada u Hrvatskoj,…

Share Button