Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2010.

Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici stigla dopusnica za stručni studij menadžment ruralnog turizma

Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, stigla je dopusnica kojom Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrava izvođenje stručnog studijskog smjera menadžment ruralnog turizma čime će škola konačno opravdati svoj naziv.

– Ovo je priča na kojoj smo radili dvije godine. Naš je program dobio sve pohvale Ministarstva turizma jer se nadovezuje na nastojanja da se kontinentalni turizam razvije kao dopunski izvor zarade za stanovnike ovog kraja – istaknuo je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Tim povodom, u utorak 14. rujna 2010. godine, s početkom od 9,00 sati u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici (dvorana D3) biti će održana konferencija za medije na kojoj će govoriti: Josip Đakić – saborski zastupnik; Tomislav Tolušić – virovitičko-podravski župan; Ivica Kirin – gradonačelnik Virovitice; Vesna Bedeković – dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici; Oliver Jukić – prodekan za nastavu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Marija Rudec, predsjednica Studentskog zbora Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Tema konferencije za medije biti će predstavljanje novog studijskog smjera Menadžment ruralnog turizma pri Visokoj školi za menadžment u turizmu informatici u Virovitici. Istodobno će se predstaviti i Studentski vodič kojeg su izradili studenti VSMTI-a.

Podsjetimo, visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici osnovana je Uredbom Vlade Republike Hrvatske 7. rujna 2007. godine. Iste godine, na prigodnoj svečanosti, otvorio ju je tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

U prošloj studentskoj godini Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici pohađalo je 648 redovnih i izvanrednih studenata od kojih je 399 bilo s područja Virovitičko-podravske županije. Do kraja godine na Visokoj će školi diplomirati prva generacija prvostupnika ekonomije za informatički menadžment, a trajni joj je cilj izobrazba stručnjaka ekonomsko-informatičkog profila koji će u budućnosti unaprijediti kvalitetu života i strukturu visokoobrazovanog stanovništva na području županije.

Share Button