Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

Održan Okrugli stol na temu – Mogućnosti korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske…

U sklopu održavanja 6. Sajma braniteljskih zadruga Republike Hrvatske, održan je Okrugli stol na temu „Mogućnosti korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno koncesije na pomorskom dobru i koncesijska odobrenja koja se daju na temelju prava koja na pomorskom dobru ima Republika Hrvatska“.

Kao zaključak ovog okruglog stola, kazano je da će Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u narednom razdoblju raditi na poboljšanju učinkovitosti u postupku dodjele poljoprivrednog zemljišta, na poboljšanju komunikacije s jedinicama lokalne samouprave i voditi evidenciju o zaprimljenim zahtjevima za dugotrajni zakup poljoprivrednog zemljišta od strane zadruga hrvatskih branitelja te o njihovom rješavanju izvješćivati Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Istodobno se predlaže da se u Upisnicima koncesija koje vode davatelji koncesija (MMPI i Županije) posebno označe zaprimljenim zahtjevima za dodjelu koncesija na pomorskom dobru zadruga hrvatskih branitelja, te o podnesenim zahtjevima i mogućnostima njihova rješavanja izvješćuje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Share Button