Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

Održana Početna konferencija projekta e-learning Srednje škole Marka Marulića Slatina

Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Slatine Ivana Roštaša, zamjenika predsjednika Skupštine VPŽ Đure Matovine, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, direktorice VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ Sanje Bošnjak, ravnatelja Srednje škole Marka Marulića Slatina, Petra Žarkovića, ravnatelja Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Željka Filjka, predstavnika Delegacije EU komisije u Republici Hrvatskoj, u Bussines clubu Slatina, održana je početna konferencija projekta „Uvođenje e-učenja u svrhu poboljšanja nastavnih procesa u strukovnim programima u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i Srednjoj školi Isidora Kršnjavog Našice“.

Naime, Srednja škola Marka Marulića jedna je od 18 škola u Republici Hrvatskoj, s kojom je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, potpisala ugovor za provedbu projekata kojima se u strukovnim školama želi unaprijediti nastavni proces. Ujedno, to je jedina škola u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj je odobren projekt IPA programa “Razvoj ljudskih potencijala u komponenti uvođenja novih kurikuluma”. Partneri škole u projektu su Virovitičko-podravska županija i Srednja škola Isidora Kršnjavog Našice, a pomoć u pripremi i ostvarenju projekta pružila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Radi se o projektu iz IPA programa, od čega je 85 posto troškova snosi Europska komisija, a ostatak od 15 posto, Virovitičko-podravska županija te manjim dijelom navedena srednja škola iz Našica (ukupna vrijednost je 161.163,67 eura). Od Europske komisije za projekt će se dobiti 136.900,00 eura bespovratnih sredstava. Od ukupnog iznosa, 60 posto sredstava utrošiti će se na obuku i educiranje nastavnika za učenje na „e-learning“ način, a 40 posto sredstava utrošiti će se na opremu škola. Tako će Srednja škola Marka Marulića dobiti dvije suvremeno opremljene informatičke učionice za e-learning s računalima, namještajem, pametnim pločama,…

Share Button