Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. studenoga 2010.

Svečano otvoren novi objekt Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici vrijedan 6.500.000,00 kuna

Na prigodnoj svečanosti u Virovitici je otvoren novi objekt Dječjeg vrtića Cvrčak, investicija vrijedna 6.500.000,00 kuna i koji će moći primiti više od sto novih mališana. Svečanosti su uz velik broj gostiju, nazočili predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva uz državnog tajnika Karla Gjurašića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, državnog tajnika u ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepana Mikolčića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, njegovog zamjenika Zdravka Dijakovića, predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije Josipa Novogradeca, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, njegovog zamjenika Ivana Sića, predsjednice Gradskog vijeća Virovitica Lahorke Weiss, ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak, Ane Tomac…

Prisutnima se prva obratila ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Ana Tomac koja se je u ime djelatnika ali prije svega roditelja djece, zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, te naglasila da je ovo najljepši poklon vrtiću za njegov 60-ti rođendan budući je vrtić otvoren 1950. godine.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin izrazio je veliko zadovoljstvo što danas vidi sretnu djecu u vrtiću naglasivši da se trenutno u Virovitici radi i 10 novih dječjih igrališta i to samo s jedinim ciljem da se omogući djeci u Virovitici iste uvjete koje imaju i djeca u najrazvijenijim hrvatskim gradovima.

Iskoristio je i ovu priliku da zahvali Ministarstvu regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva što su u ovom projektu sudjelovali u osamdesetpostotnom iznosu te Virovitičko-podravskoj županiji koja je sufinancirala opremanje vrtića sa 200.000,00 kuna, ali i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj projekt ugleda svjetlo dana.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić pohvalio je Grad Viroviticu što je ustrajao u realizaciji ovog projekta i obećao da će se Virovitičko-podravska županija i ubuduće uključivati u pomaganje i sufinanciranje kada se radi o ovako značajnim projektima kao što je to u svakom slučaju izgradnja dječjeg vrtića.

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je da mu je bilo osobito drago što je sudjelovao u realizaciji izgradnje ovog objekta, te najavio da se na ovome neće stati jer obrazovanje nema alternativu i uz zahvalu Ministarstvu najavio realizaciju novih sličnih projekata.

Državni tajnik u Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva Karlo Gjurašić najavio je da je ovaj objekt najsvjetliji primjer regionalnog razvoja čija je bit suradnja lokalne, regionalne i državne uprave. Istaknuo je i veliku važnost predškolskog odgoja jer je to budućnost i poželio svima puno uspjeha u budućem radu.

U prigodnom programu sudjelovala su i djeca Dječjeg vrtića Cvrčak, a novi objekt blagoslovio je fra Robert Perišić iz virovitičke Župe sv. Roka koji je također zahvalio svima koji su pomogli u njegovoj izgradnji. Na kraju svečanosti simboličnom podjelom lopti mališanima novi objekt otvorili su državni tajnik Karlo Gjurašić i gradonačelnik Ivica Kirin, te nakon toga obišli nove prostorije vrtića. (www.virovitica.hr,kt)

Share Button