Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. prosinca 2010.

Potpisan Sporazum za službene prostorne podloge Parka prirode Papuk i Ružice grada

U Ministarstvu kulture potpisan je Sporazum o suradnji u provedbi aktivnosti iz nadležnosti Ministarstva kulture i Državne geodetske uprave vezanih za službene prostorne podloge, registraciju posebnih pravnih režima i informatičko povezivanje za razdoblje 2011.-2013. godine. Temelj za ovaj Sporazum predstavljaju uspješno dovršeni Projekt uspostave Geoinformacijskog sustava za Nacionalni park „Kornati“ i Sporazum o suradnji na izradi prostornih podloga i uspostavi geoinformacijskog sustava (GIS) za nacionalne parkove i kulturna dobra u nacionalnim parkovima. Okvir realizacije ovog Sporazuma predstavljaju projekti koje provode Ministarstvo kulture (Projekt integracije u EU Natura 2000) i Državna geodetska uprava (Implementacija integriranog sustava zemljišne administracije), oba podržana zajmovima Svjetske banke i pomoćima Europske unije.

Ovim Sporazumom o suradnji u provedbi aktivnosti iz nadležnosti Ministarstva kulture i Državne geodetske uprave utvrđuje se zajednički interes za:

– provedbu pilot projekta razrade metodologije i registracije režima zaštićenih područja prirode na odabranim pilot lokacijama (Park šuma Trakošćan, Posebni rezervat prirode i Park prirode Papuk)

– provedbu pilot projekta razrade metodologije i registracije režima zaštite kulturne baštine i krajolika na odabranim pilot lokacijama (Dvorac Drašković s perivojem Trakošćan, Spomenik kulture – stari grad Ružica, Kulturno-povijesna cjelina grada Požege),

– provedbu pilot projekta povezivanja informacijskog sustava zaštite prirode Ministarstva kulture, Državnog zavoda za zaštitu prirode i Državne geodetske uprave.

Sporazumom se utvrđuju prostorne podloge i podaci od interesa za obje institucije i način njihove razmjene, način na koji će se provesti pilot projekt registracije režima zaštićenih područja i provesti povezivanje geoinformacijskih sustava, odnosno razmjena podataka putem njih, način osiguravanja sredstava za provedbu Sporazuma, te osnivanje tijela potrebnih za njegovu provedbu. (www.min-kulture.hr)

Share Button