Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. prosinca 2010.

Internet stranica Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije među deset najboljih u RH

U zagrebačkom hotelu Regent Esplanade održana je dvanaesta po redu dodjela Vidijevih nagrada za najbolje domaće web stranice, Vidi Web Top 100. Iako je prije dvije godine portal Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije ponio titulu najboljeg u kategoriji “Vladine organizacije i institucije”, ove godine je virovitičkom portalu pripala titula jedne od deset najboljih u istoj kategoriji.

– Internetske stranice Vladinih organizacija i državnih institucija prije svega trebale bi biti uslužne. Danas to ne znači samo dati informaciju, nego dati je brzo, jednostavno i atraktivno. Nominirane stranice u velikoj su mjeri sadržajne, dobrim dijelom i grafički atraktivne. međutim, nedovoljno su iskorištene sve mogućnosti današnjeg internetskog okružja. Slabo se prihvaćaju dominantne tehnologije u svijetu kao videoprezentacije i Youtube kanala te podrške uživo, a ne samo upita elektroničkom poštom. Čast iznimkama koje su s razlogom među najboljim ovogodišnjim stranicama – rekao je predsjednik žirija Renato Kunić (v.d. glavnog urednika Informativnog programa HRT-a). Stručni žiri još su činili: Igor Dulić (urednik i novinar emisije e-Hrvatska), Lamija Alečković (urednica i novinarka, nositeljica kolegija “Televizijsko novinarstvo” na Hrvatskim studijima) i Anka Bilić Keserović (urednica i novinarka, IP HRT).

Izradu stranice potpisuje Grafički studio za vizualne komunikacije 1dva iz Virovitice, a o ažuriranju portala brinu se djelatnice virovitičkog obiteljskog centra Alisa, Iva, Jasna, Sandra i Tamara. Portal Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije jedina je web stranica s područja Virovitičko-podravske županije koja je ove godine dobila prestižno Vidijevo priznanje. Podsjetimo, prije dvije godine, isto je priznanje osvojila i službena Internet stranica Virovitičko-podravske županije – www.vpz.hr.(www.virovitica.info)

Share Button