Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. prosinca 2010.

Otvorena 3.Hrastico foto izložba u Pitomači na temu vina i vinogradarstva, slavio Nenad Reberšak

U Pitomači je otvorena izložba fotografija pristiglih na 3. HRASTICO FOTO NATJEČAJ na temu vinarstva i vinogradarstva. Ovaj zanimljivi događaj svojim su dolaskom uveličali autori poslanih radova, predstavnici tvrtki , Turističke zajednice VPŽ-e, predstavnici GK Virovitica te brojni mještani i prijatelji. Na početku ugodnog druženja u ime žirija g. Krunoslav Kovač rekao je nekoliko riječi o razvoju projekta u zadnje tri godine , naglasivši da je na ovogodišnji Hrastico foto natječaj pristiglo preko 500 fotografija od ukupno 90 autora. Prvu nagradu je osvojio Nenad Reberšak iz Zagreba kome je pripala i novčana nagrada od 1.500 kn za fotografiju „Istra 3-03 „, dok je druga nagrada (1.000 kn) dodijeljena Dori Dvoržak iz Našica. Feđa Klarić iz Splita osvojo je treću nagradu (500 kn) a posebna nagrada (paleta vina DIKA Feravino ) za kolekciju fotografija pripala je Krunoslavu Večenaju iz Koprivnice. Pohvaljeni su i Bojan Bonifačić, Mirsad Mujanović, Milan Kokeza i Mato Zeman.

Pobjednik natječaja Nenad Reberšak, umjetnički fotograf i fotoreporter (pored brojnih priznanja, 2008 god. pobjednik i natječaja svjetski poznatog časopisa National Geographic na temu krajobrazne fotografije ), obratio se prisutnima zahvalivši organizatoru na nagradi i uloženom trudu. Ugodno sam iznenađem brojem autora i kvalitetom radova, rekao je Reberšak u nadi da će slijedeći Hrastico foto natječaj privući još veći broj autora i fotografija.

Uz ugodnu glazbu domaćih tamburaša i razgledanje fotografija , degustacija vina također je potaknula brojne ideje i prijedloge ( npr. uvođenje nagrade publike i riješenje problema sa ograničenim prostorom za el. poštu ). Kao i predhodnih godina, nastavljen je dobar običaj kupnje degustacijske čaše. Prikupljenih 1.400 kn organizator će uplatiti GD Crvenom križu za pokon pakete njihovim korisnicima. Vlasnik tvrtke Tehnohit-hr i brenda Hrastico, Mladen Balić zahvalio se svim prisutnima i autorima poslanih radova te najavljujući sljedeći natječaj napomenuo da će s ovogodišnjim uključenjem Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i tvrtke Feravino iz Feričanaca s nagrađivanim vinima DIKA, kao sponzora, zasigurno značajno pridonijeti kvaliteti i popularizaciji ovog projekta. (www.virovitica.net)

Share Button