Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. prosinca 2010.

Uz nastup brojnih KUD-ova, pjevačkih zborova, u Orahovici je održano 14. Crkvaračko prelo

Športska dvorana u Orahovici bila je ponovno ponovo pretijesna da primi sve znatiželjnike koji su uživo željeli promatrati 14. Crkvaračko prelo. Puna dva sata orahovačkom športskom dvoranom, odzvanjali su zvuci tambure popularnih tamburaških sastava te vokalnih solista i klapa, a svoj opus od četiri koreografije otplesali su i članovi KUD-a Crkvari.

Otvarajući Prelo, orahovački gradonačelnik Josip Nemec zahvalio se organizatorima, rekavši kako se trud organizatora vidi velikim odazivom publike, i dok god je tako, Prelo će imati smisla i punu podršku Grada Orahovice. Na lijepo uređenoj pozornici svoja su umijeća sviranja tambure pokazali Tamburaški sastavi Stravijana iz Našica, Đentlmeni iz Osijeka te Prijatelji iz Đakova, Garavuše iz Kutjeva vokalne solistkinje Blanka Došen i Marta Nikolin, pučki pjevači iz Novog Vinodolskog, pjevački zborovi KUD Orahovica i Crkvari te zabavljači did Tunja i bać Roka iz Otoka.

– U Orahovici je uvijek posebno nastupati i zato obožavam pjevati na Prelima. Ovogodišnje je bilo izvanredno, dobro organizirano, sadržajno i dobro ozvučeno. Doći ću opet – izjavila je Marta Nikolin.

Svoje zadovoljstvo atmosferom nije krila niti Blanka Došen koja je na Prelu upisala drugi nastup:

– Za ovakvu publiku zadovoljstvo je pjevati. Atmosfera je bila nezaboravna, a dvorana pretijesna. Mene veže puno lijepih trenutaka za Orahovicu pa mi je uvijek lijepo doći u ovaj grad. Prelo je super osmišljeno, bilo je i vica i sjajnih pjesama. Čestima organizatorima – izjavila je Blanka Došen.

Kulminacija večeri zbila se na samom kraju priredbe, kada su članovi KUD-a Crkvari premijerno izveli svoju novu i dugo pripremanu koreografiju Plesova i pjesama Makedonije, koreografa Stjepana Tonkovića. Predsjednik Organizacijskog odbora Prela, Stanko Jović, zatvarajući manifestaciju rekao je kako je ponosan na svoje sumještane jer bez njih Prelo ne bi imalo smisla. Najavio je Jović da već danas počinju pripreme za petnaesto Prelo koje će se naredne godine održati 18. prosinca.

– Bit ću iskren pa reći da nisam očekivao ovoliko ljudi u dvorani. Bio je to dokaza da smo dobro radili, da je marketing bio dobar i da nismo pogriješili u odabiru izvođača. Jako sam radostan nakon nastupa članova moga Kuda, a posebice nakon nove koreografije. Već danas počinjemo razmišljati što ćemo učiniti za petnaesto jubilarno koje bi trebalo biti najbolje do sada. Hvala svima koji su došli i tako podržali naš rad – zaključio je Stanko Jović. (www.radio-orahovica.com)

Share Button